Scholen slaan alarm: zelfmoordspel ‘Momo challenge’ rukt op in Nederland

zelfmoordspel Momo challenge

Het bizarre zelfmoordspel is nu ook in Nederland actief

Op het internet verschijnen regelmatig bizarre of spraakmakende challenges. Zo hadden we een aantal jaren geleden de ‘Ice Bucket-challenge’ waarbij mensen een emmer ijskoud water over zichzelf heen gooiden om aandacht te trekken voor de ziekte ALS. Nu, een aantal jaar later is de zogenaamde ‘Momo challenge’ opgedoken in Nederland. En dit bizarre zelfmoordspel is een stuk gevaarlijker dan de ‘Ice Bucket-challenge’.

Een Nijmeegse school en bezorgde ouders waarschuwen voor het bizarre zelfmoordspel.

‘Momo challenge’

De zogenaamde ‘Momo challenge’ begint steeds bekender te worden in Nederland. Voor deze challenge stuur je een bericht naar het telefoonnummer van Momo. Vervolgens doet deze persoon er alles aan om (jonge) mensen de stuipen op het lijf te jagen. De challenge is vernoemd naar de Japanse sculptuur. Dit vrij angstaanjagende beeld lijkt op een vrouw met het onderlijf van een vogel met gitzwart haar en grote ogen. Momo’s bekendheid op het internet begon in 2016 en niet lang hierna gingen de eerste horrorverhalen over het internet van dit bizarre sculptuur.

Zelfmoordspel

Wanneer je een bericht naar het telefoonnummer van Momo hebt gestuurd beginnen de problemen pas echt. Voornamelijk tieners van over de hele wereld zijn de ontvangers van de berichten waarin ze vervolgens bedreigd en uitgedaagd worden door Momo. De uitdagingen worden steeds gevaarlijker en met het uiteindelijke einddoel: zelfmoord plegen. Tot nu toe is nog niet bekend wie er achter de telefoonnummers zitten. Autoriteiten over de hele wereld roepen de mensen op om niet aan deze bizarre challenge mee te doen.

School slaat alarm

Inmiddels is het zelfmoordspel ook in Nederland terecht gekomen. Ouders van kinderen van de school ‘De Windroos’ in Nijmegen waarschuwen iedereen voor dit gevaarlijke zelfmoordspel. Een aantal ouders kwamen erachter dat hun kinderen ook contact hadden opgenomen met het telefoonnummer van Momo. Ook het bestuur van deze school trekt nu aan de bel bij andere ouders. Via Facebook wordt de oproep verspreid om andere mensen te alarmeren.

Lees ook: Socioloog legt uit: ‘Dit zijn de grootste misverstanden over pesten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Pexels