Zo bespaar je geld op je bruiloft zonder dat je gasten het doorhebben

bruiloft
Als het geld je niet op de rug groeit, zijn tips om te besparen op je bruiloft zeer welkom

Het is niet baanbrekend om te zeggen dat een bruiloft buitengewoon prijzig kan zijn. Het bemachtigen van die oogstrelende jurk, het aanschaffen van die peperdure taart en het inhuren van een fotograaf; het kan behoorlijk in de papieren lopen. Hand op de knip dan maar voor het avondeten? Dat hoeft niet. Als je je aan deze bespaartips houdt, kun je alles dan wat je hartje op die dag begeert.

Gasten die van heinde en verre zijn gekomen, wil je natuurlijk wel een leuke en smakelijke dag bezorgen.

Luxe diner versus buffet
Kies je voor een luxe driegangenmenu of voor een buffet? Wie voor een buffet kiest, kan voor veertig euro per persoon al klaar zijn. Kies je voor een uitgebreid menu? Dan moet je zo het behoorlijke bedrag van honderd euro per persoon ophoesten. Ondanks dat je voor de jurk en het pak, de fotograaf en de taart diep in de buidel moet tasten, neemt het diner de grootste hap uit je budget. Gelukkig kun je hierop besparen dankzij deze tips.

Serveer geen dure vis
Hoewel zeevruchten de tong nog zo strelen, laten ze een bittere nasmaak na voor de kersverse man en vrouw wanneer ze de rekening zien. Serveer daarom een smakelijk en betaalbaar stukje vlees. Hier zullen je gasten zeker van smullen en de vis niet eens missen. Serveer er een lekkere salade of pasta bij en je zit gebakken!

Geen driegangenmenu
Je hoeft helemaal niet uit te pakken met een luxe driegangenmenu. Kies liever voor twee heerlijke gerechten en je gasten gaan met een voldaan gevoel naar huis. Wil je toch liever het toetje niet overslaan? Serveer soesjes of kies als toetje voor de bruidstaart! Zo sluit je de maaltijd toch af met wat zoets.

Ga slim met hapjes om
Reken ongeveer vier hapjes uit per persoon en houd deze vegetarisch. Vegetarische hapjes zijn vaak minstens zo lekker en een stuk goedkoper. Wil je je gasten tijdens het feest een midnight snack serveren? Ook deze hoeven niet duur te zijn. Veel gasten hebben door het dansen weer honger gekregen en worden reuze enthousiast van een puntzak patat.

Lees ook: zo train je je haar om minder snel vet te worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels