Tropische zomer in aantocht: ‘Meerdere hittegolven mogelijk’

tropisch zomer hittegolven

Sla die ventilator maar vast in

Staan die bloedhete dagen van de zomer 2020 nog vers in je geheugen gegrift? Kun je je al die slapeloze nachten nog als de dag van gisteren herinneren? Of genoot je met volle teugen van de tropische temperaturen? Of je het nu wil of niet, meteorologen voorspellen niet veel anders voor de aankomende zomer. Maak je borst maar nat voor eventueel meerdere hittegolven. 

Het begint in juni

Bereid je maar vast voor: in juni laten de hete dagen al van zich horen. Meteorologen van Weeronline leggen uit dat de temperaturen in deze maand oplopen van 25 tot 30 graden. Niet alleen de temperaturen zijn hoog, ook zal de lucht enorm droog zijn. In ieder geval genoeg redenen om alvast een ventilator, parasol of andere verkoelende items te shoppen. Voor je het weet is alles uitverkocht en gezien de maatregelen omtrent het coronavirus zit een bezoekje aan het zwembad er waarschijnlijk nog niet in.

Regen en hitte in juli

Voor de maand juli worden er andere weersomstandigheden dan in juni voorspeld. Door een flinke westen- of zuidwestenwind wordt er koele zeelucht over ons land geblazen. Deze koele zeelucht neemt veel buien met zich mee. Heb je in juli een vakantie in eigen land gepland en voel je de bui al hangen? Geen zorgen, want naast buien wordt er ook flink wat hitte voorspeld. Het is volgens de meteorologen van Weeronline mogelijk dat in de maand juli temperaturen van 40 graden worden bereikt.

Naar het strand in augustus

Het duurt nog wel even tot het augustus is, dus hopelijk zijn de maatregelen in deze maand al iets meer versoepeld. Waarom dit zo fijn zou zijn? Omdat in de maand augustus de wind regelmatig uit het oosten komt, wat zorgt voor veel zon en temperaturen van meer dan 25 graden. Door deze oostenwind is de temperatuur aan de kust perfect voor een stranddag in eigen land.

Lees ook: Op hoop van zegen: zo knip je zelf het haar van je man of vriend

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels