Wil jouw baby niet in bad? Met dit trucje voorkom je veel huilbuien

baby bad

Met deze truc voelt jouw baby zich als een vis in het water

Veel pasgeboren baby’s vinden het heerlijk om in een lauwwarm badje te dobberen, maar toch zijn sommige baby’s niet zo’n fan van het water. Met de nodige huilbuien tot gevolg. Is jouw baby ook niet echt een waterrat? Met dit trucje voelt-ie zich binnen een mum van tijd als een vis in het water. 

Badcrisis

Alsof het niet al moeilijk genoeg is om je kersverse baby een badje te geven – ze zijn immers nog zo klein en kwetsbaar en dan moet je ze ook nog eens met één hand vasthouden en met de andere wassen, hoe dan? – krijsen sommige baby’s het al uit bij een druppeltje water. Maar ja, je moet ze toch wel een wasbeurt geven.

Makkelijk trucje

Gelukkig is er een heel makkelijk trucje om zo’n badcrisis om te toveren tot een ontspannen momentje voor mama én baby. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een doekje over het buikje van je pasgeboren baby leggen, als deze in bad ligt. Schep met je hand voorzichtig wat water over de stof heen, zodat het warm en nat blijft. Dit voelt veilig en vertrouwd aan voor je kleine spruit, die natuurlijk negen maanden warm en knus in je buik heeft gewoond. Om ineens in de wijde wereld te zijn en dan ook nog eens ondergedompeld worden in het water, dat kan flink schrikken zijn voor kersverse baby’s. Deze truc werkt dan ook wonderen.

Lees ook: Baby in wandelwagen rolt vijver in terwijl moeder aan het winkelen is

Bron: Her Family | Beeld: iStock, Vesnaandjic