Baby in wandelwagen rolt vijver in op winkelplein

baby vijver

De baby is ter controle naar het ziekenhuis gebracht

Een dagje winkelen is in de meeste gevallen alleen gevaarlijk voor je bankrekening. Een vrouw in Harderwijk kreeg gisteren echter de schrik van haar leven toen ze buiten bij de Hema een blik wierp op het rek. Haar wandelwagen – met haar baby erin – rolde namelijk van het plein de vijver in. Gelukkig zag een omstander het gebeuren. Zij twijfelde geen moment en dook de vijver in om het kind te redden. De baby is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht ter controle. 

Baby in vijver

Een ontspannen dagje eindigde in een levensgevaarlijke situatie voor een vrouw en haar baby in Harderwijk. De vrouw was bij de Hema op het Triasplein heel even naar wat kleren in een rek buiten aan het kijken. Voor wie het Triasplein niet kent: dit plein loopt schuin af richting de vijver. Hoewel de moeder haar kinderwagen bewust dwars op de helling had gezet, sloeg deze toch aan het rollen. Toen zij één kort moment niet oplette rolde de wandelwagen met baby zo de vijver in. Gelukkig had een oplettende omstander het gelijk door en dook meteen de vijver in. Ook de moeder sprong het water in om haar kind te redden.

In shock

Een verpleegkundige die het voorval zag gebeuren, twijfelde geen moment en dook de Hema in om handdoeken te halen. “Ik begreep het eerst niet en dacht dat ze het had over een ‘bekertje’, maar het ging dus om een baby’tje. Komt door het mondkapje”, vertelt de winkelmedewerkster aan het Algemeen Dagblad. De verpleegkundige hield de baby in de handdoeken warm. “We hebben het kindje en de vrouw die het water insprong schone kleren gegeven”, gaat de Hema-medewerkster verder. “Het was koud buiten, maar de moeder bleef nog een tijdje buiten, ze was in shock.”

Schone kleren

Niet alleen de moeder, maar ook de omstanders waren behoorlijk geschrokken. “Maar we zijn blij dat we iets hebben kunnen doen. De kleren die we aan de moeder, de baby en de andere vrouw die in het water sprong hebben gegeven, was nieuwe kleding uit de winkel. We hebben er geen seconde over nagedacht, het was belangrijk om te helpen”, aldus de Hema-medewerkster. “We zijn blij dat we het zo hebben aangepakt. Nu maar hopen dat er met de baby niks ernstigs aan de hand is.”

Onveilige vijver

De Hema hoopt dat dit verschrikkelijke voorval een wake-up call is voor de gemeente Harderwijk. “Het is wachten totdat het nog een keer gebeurt, want het plein loopt hier schuin af, naar het water toe. Er zijn al weleens ballen het water in gerold, maar nog nooit een kinderwagen zoals nu. Dat kan natuurlijk nog een keer gebeuren.” De winkel denkt dan ook dat het veiliger is als er een hek rondom de vijver wordt geplaatst.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is boos omdat mijn dochter bijna dezelfde naam krijgt als haar kind’

Bron: AD | Beeld: Unsplash, Derick McKinney