Wil je dat je kind de hele nacht doorslaapt? Maak dan niet deze fout

kind nacht

Heel veel ouders maken deze fout

Het hoort natuurlijk een beetje bij het ouderschap: gebroken nachten. Vooral wanneer je kind nog heel jong is, moet je er ‘s nachts vaker uit. Om ervoor te zorgen dat kinderen de hele nacht doorslapen, houden veel ouders ze ‘s avonds langer wakker om ze zo heel moe te maken voor de nacht. Volgens een slaapexpert is dit echter niet de juiste manier. 

Kind wakker houden

Op TikTok deelt gecertificeerd slaapconsulent Alice haar beste tips om ervoor te zorgen dat je kind de hele nacht doorslaapt. Daarbij waarschuwt ze voor een fout die veel ouders maken. “‘Ik hou mijn baby langer wakker, zodat ze langer slapen'”, citeert Alice vele ouders. “Nee, doe dat niet. Stop ermee – het werkt niet”, reageert ze.

Wakker blijven

Het is geen gekke gedachte: je baby moe maken door hem of haar ‘s avonds zo lang mogelijk wakker te houden. Dan slaapt-ie wel de hele nacht door, toch? Volgens Alice steekt de vork echter anders in de steel. “Baby’s die overdag niet dutten of die heel laat naar bed gaan, zullen tegen de slaap vechten”, vertelt ze.

De oplossing

Wat is dan volgens Alice wél de oplossing om je kind de hele nacht door te laten slapen? Dat is vrij simpel: slaap. “Slaap zorgt voor slaap. Dus hoe meer kinderen slapen, hoe meer ze zullen slapen!”, aldus de slaapexpert. Ze gaat verder dat als je je kind laat slapen als hij of zij moe is, hij meer zal ontspannen. Op die manier zal een kind ook sneller de hele nacht doorslapen. “Als je kinderen wakker houdt, zullen ze overprikkeld raken en zullen ze waarschijnlijk gaan huilen of instorten”, legt ze uit. Aha!

@cozybabysleep

#sleeptraining #sleeptrainingbaby #sleeptraining101 #babysleeptips #babysleephelp #babysleepexpert #certifiedsleepcoach #parentinghacks #momsoftiktok

♬ original sound – Alice – Certified Sleep Coach

Lees ook: ‘Is het raar dat ik ervoor kies om een alleenstaande moeder te worden?’

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Minnie Zhou