Dit waren de populairste babynamen in 2018

babynamen
Deze babynamen werden het vaakst gegeven

Sommige ouders kiezen voor een zo’n uniek mogelijke naam, anderen kiezen voor iets simpels wat makkelijk is te schrijven en uit te spreken. Ieder jaar maakt de Sociale Verzekeringsbank een lijst met namen bekend van de meest populaire babynamen van het afgelopen jaar. Zij kunnen dit bepalen aan de hand van de inschrijvingen. Stonden vorig jaar Noah en Emma nog op nummer één, zijn nu Lucas en Julia aan de beurt.

Dit waren de populairste namen in 2018.

Meisjes

 1. Julia
 2. Emma
 3. Sophie
 4. Tess
 5. Zoë
 6. Mila
 7. Anna
 8. Sara
 9. Eva
 10. Noor/Nora

Jongens

 1. Lucas/Lukas
 2. Levi
 3. Finn
 4. Sem
 5. Noah
 6. Daan
 7. Luuk
 8. Bram
 9. Mees
 10. Milan

2017

In de top tien van de meisjes staan negen dezelfde namen als vorig jaar, in 2017. Vorig jaar stond de naam Evi nog op nummer tien, maar die is nu vervangen door Noor. Bij de jongens is de naam Jesse uit de top tien verdwenen en vervangen door Mees. Verder zien we ook bij de jongens dezelfde namen weer verschijnen.

Celebrities

Een opvallend detail: In 2016 werd er geen enkele Meghan geboren, in 2018 werden er 27 geboren! Wij kijken naar Meghan Markle, de hertogin van Sussex als verklaring voor dit fenomeen. Ook kregen in 2018 47 jongens de naam Kjeld, in tegenstelling tot 2016 toen nog niemand Kjeld genoemd werd. Dus ook schaatser Kjeld Nuis heeft een flinke invloed op ouders.

Provincies

De populariteit van namen verschilt nogal per provincie. Zo staat in de drie noordelijke provincies, Friesland, Groningen en Drenthe de naam Lieke op nummer één. Ook leuk om te weten: in Zeeland worden nog de meest ouderwetse jongensnamen gegeven, want daar staat Jan op één. Ook Cornelis, Marinus, Pieter en Johannes staan daar in de top tien.

Bekijk de populairste namen per provincie hier.

Lees ook: Dit is waarom baby’s met hun armpjes omhoog slapen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: SVB | Beeld: Unsplash