Zoveel calorieën mag je écht extra eten tijdens je zwangerschap

Hint: het is minder dan je dacht

Borsten die niet meer aanvoelen als die van jou, te pas en te onpas darmgassen de wereld in laten en om de haverklap je blaas moeten legen. Een zwangerschap gaat niet altijd over rozen. Dus wanneer het op eten aankomt, mag je wel een extraatje. Je eet immers voor twee, toch? Helaas. Deze regel gaat niet helemaal op. 

Wanneer de tijd zover is dat er een babytje in je buik groeit, wordt jou tijdelijk ’s werelds beste geneugten ontzegd. Geen alcohol, geen kaas, geen rauw vlees en geen rauwe vis. De gedachte dat je dan wat extra calorieën mag eten, suste de boel gelukkig. Maar nu blijkt dat je helemaal niet extra hoeft te eten. Lekker dan.

Eerste zes maanden
Volgens the National Institute for Health and Care Excellence hoef je tijdens de eerste zes (!) maanden van je zwangerschap helemaal geen extra calorieën naar binnen te werken om die kleine in je buik te voeren. Pas wanneer je in de laatste drie maanden van je zwangerschap bent beland, heb je baat bij 200 calorieën extra per dag. Dus dat is amper een boterham met kaas en niet een hele boodschappenkar vol met chocolade, chips en roomsoezen….

Meer lezen:

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels