‘Mijn schoonmoeder wil een vergoeding omdat ze op onze zoon gaat passen’

schoonmoeder oppassen

Robert ziet het niet zitten om zijn schoonmoeder te betalen voor het oppassen

Robert* en zijn vrouw Nancy gaan binnenkort een paar dagen met z’n tweeën weg. Roberts schoonmoeder past daarom een paar dagen op hun zoon, maar zij wil daarvoor een riante vergoeding. Iets wat Robert niet ziet zitten. Op Reddit doet de man dan ook zijn verhaal. 

Oppassen

“Mijn vrouw wordt over tien dagen veertig. Dit willen we vieren door samen vijf dagen weg te gaan”, begint de man zijn verhaal. Robert deelt dat ze samen een zoontje van vier jaar hebben en dat ze sindsdien niet meer samen weg zijn geweest. “We hebben ons tripje weg maanden geleden geboekt. Mijn vrouw vroeg haar moeder of zij op ons zoontje wil passen, en dat vond haar moeder helemaal goed.”

Robert deelt dat zijn schoonmoeder begin zestig is, en niet veel meer werkt. “Ze hoeft daarom niet haar hele werkschema om te gooien om op haar kleinzoon te passen.”

Vergoeding

“Afgelopen weekend belde mijn schoonmoeder ons op. Ze vroeg waar ze rekening mee moest houden als we weg zijn en of ze eten etc. mee moest nemen.” Robert vond het begrijpelijk dat zijn schoonmoeder dit met hun door wilde nemen, maar zijn oren begonnen te klapperen toen zijn schoonmoeder over een vergoeding begon. “Tijdens het gesprek vertelde ze dat ze 100 euro per dag wil voor het oppassen. Dit is de allereerste keer dat ze over een vergoeding begon voor het oppassen. Mijn vrouw was wat overvallen door het verzoek en besloot daarom in te stemmen.”

Robert vertelde na het telefoontje dat hij vond dat zijn schoonmoeder misbruik maakt van de situatie. “Ik vertelde mijn vrouw dat het niet netjes is om ons zo last minute te overvallen met zo’n verzoek. Mijn vrouw nam het voor haar moeder op en zei dat haar moeder het geld waarschijnlijk goed kan gebruiken. Bovendien vond ze het voor ons geen big deal om 500 euro extra uit te geven voor onze vakantie.”

Robert deelt dat het voor hem niet om het geld gaat, maar de manier waarop het nu gaat. “Het voelt voor mij nu alsof mijn schoonmoeder ons wil manipuleren.”

Eigen ouders vragen

Robert besluit daarom zijn ouders te bellen om te vragen of zij op hun zoon willen passen. “Mijn ouders zijn allebei met pensioen en hebben veel vrije tijd. Ze reageerden meteen enthousiast op het idee om een paar dagen met hun kleinzoon door te brengen. Ik vertelde ze dat het mijn schoonmoeder toch niet ging lukken om op te passen, maar verder legde ik niks uit.”

Robert vertelde zijn vrouw dat haar moeder niet meer hoefde op te passen. “Ze antwoordde toen echter dat haar moeder enorm uitkeek naar het oppassen, omdat ze onze zoon al een paar maanden niet meer had gezien. Ik antwoordde daarop dat als ze er zo naar uitkeek, ze ons niet om 500 euro zou vragen. Ook bood ik aan om haar te bellen, als mijn vrouw dat liever had.”

Boos

“Mijn vrouw belde uiteindelijk haar moeder, maar haar moeder reageerde niet goed op het nieuws. Ze vond dat we haar er nu van weerhouden om haar kleinzoon te zien. Mijn vrouw werd emotioneel en zei vervolgens aan de telefoon dat ze misschien een andere oplossing met mij kon vinden. Na het belletje vroeg Nancy me of we iets anders konden regelen, maar ik wil onze plannen zo last minute voor onze trip niet wijzigen.”

“Mijn vrouw komt nu met het idee om haar moeder een kleiner bedrag aan te bieden om op te passen. Maar het gaat me niet om het geld. Voor mij voelt het alsof ze sneaky is en misbruik maakt van de situatie.”

Op Reddit vraagt de man dan ook om advies. Wat zou jij doen als je hem was?

*Robert is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de user name notpayingaita

Lees ook: ‘Had ik mijn dochter niet die dure jurk moeten geven?’

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock