Dochter geeft toe: ‘Ik doe net alsof ik niet weet wie mijn moeder is’

moeder

‘Sorry, kennen wij elkaar?’

Melissa* woont samen met haar broers en zussen bij haar vader. Toen zij vijftien jaar was zijn haar moeder en vader gescheiden, omdat haar vader erachter kwam dat haar moeder een affaire had met zijn broer. Zij hebben nu samen een zoontje van vijf jaar. Sinds Melissa’s moeder bij haar vader weg is, hebben Melissa en haar broers en zussen niet of nauwelijks contact met hun moeder. Totdat Melissa haar moeder ineens weer tegenkwam. Op Reddit doet Melissa haar verhaal. 

Contact

”Sinds dat we onze moeder als gezin hebben verstoten, heeft ze nog vaak genoeg geprobeerd om contact met ons op te nemen,” begint Melissa. ”De enige die nog heel af en toe contact heeft met haar, is ons jongste zusje. Ze praten via de telefoon, maar verder ook niet. Mijn oudere broer is degene die onze moeder echt niet kan luchten of zien” vervolgt Melissa.

”Onze moeder probeerde ons jongste broertje en zusje te ‘dwingen’ om naar haar te gaan, maar dat verliep averechts. Zij maakten haar leven tot een levende hel, waardoor ze het opgaf.” De oudste broer en zus van Melissa zeggen dat ze hun moeder heel tegenkomen, maar dat ze haar gewoon negeren als ze een gesprek wil beginnen met hen.

Vreemde

”In deze zes jaar, heb ik haar maar drie keer gezien,” vervolgt Melissa. ”Ze wou toen elke keer een gesprek beginnen, maar ik behandelde haar gewoon als een vreemde. Dinsdag ging ik naar de supermarkt, waar mijn moeder heel toevallig ook was met een vriendin. Ze kwamen samen naar me toe en zei: ‘Hoi schat, dat is lang geleden. Hoe gaat het met je?” Waarop Melissa antwoordde: ‘Sorry, kennen wij elkaar?’ Ze werd er meteen ongemakkelijk van en liep direct weer weg.

Brutaal

”Mijn oma, de moeder van mijn moeder, zegt dat het erg brutaal was wat ik heb gedaan. Ik voel me daarom nu ook echt een ondankbaar kind tegenover mijn moeder, omdat iedereen om me heen zegt dat ze ontroostbaar is sinds onze ontmoeting,” vertelt Melissa. ”Mijn broers en zussen zeggen dat ze dit heeft verdiend en dat ik me niet schuldig moet voelen. Een deel van mij denkt dat dit precies hetgeen is wat ze verdient, maar aan de andere kant is ze ook mijn moeder. Het doet me nog steeds ontzettend pijn om haar pijn te zien. Ze heeft mijn zusje huilend opgebeld en gezegd dat ze niet meer weet wat ze moet doen om onze vergeving te krijgen.”

”Ik denk dat ik te ver ben gegaan, maar ik weet niet wat ik moet doen aangezien mijn broers en zussen haar nog wel volledig negeren.” Wat moet Melissa doen volgens jou?

Lees ook: ‘Ik ben er onlangs achter gekomen dat mijn oma eigenlijk mijn moeder is’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay