Jongetje smelt harten met nieuwe poppen – die ook het syndroom van Down hebben

poppen down

Zijn moeder kreeg tranen in haar ogen toen ze de poppen in de winkel zag

Brodee en haar 3-jarige zoontje Elijah hebben de harten van veel mensen doen smelten. Toen de Australische vrouw twee poppen met het syndroom van Down vond, stond ze met tranen in haar ogen in de winkel. Ze had het gevoel dat haar zoontje, dat ook het syndroom van Down heeft, eindelijk vertegenwoordigd werd. 

Emotioneel

“Zodra ik deze poppen zag, kreeg ik tranen in mijn ogen”, vertelt de 20-jarige moeder aan Daily Mail Australia. Ze vond de poppen in Kmart, een grote winkel in onder andere Australië en de Verenigde Staten. “Ik ben zo blij dat ze nu steeds meer inclusieve poppen en speelgoed op de markt brengen.” Ook de 3-jarige Elijah is helemaal weg van zijn nieuwe poppen. Brodee plaatste een foto van het jochie met zijn nieuwe vrienden op Facebook, waar de post al meer dan 13.000 keer is geliket.

Iedereen is gelijk

Brodee heeft al veel berichtjes van andere moeders ontvangen, die ook graag zo’n pop willen voor hun kind. “Dat geeft me zo’n warm en blij gevoel. Ik hoop dat deze poppen in de toekomst naast de ‘gewone’ poppen komen te staan. Hierdoor krijgen kinderen het gevoel dat iedereen gelijk is, ondanks handicap, huidskleur, haar. We zijn allemaal hetzelfde, maar verschillend op onze eigen manier.”

Yay for inclusion!!
Thankyou so much Kmart 🤍🤍

Kmart Australia

Geplaatst door The journey of T21 & a TeenMum op Maandag 30 november 2020

 

Yayyyyy finally 😍😍

Geplaatst door The journey of T21 & a TeenMum op Zondag 29 november 2020

Lees ook: Joseph (11) met het syndroom van Down is het nieuwe gezicht van River Island

Bron: Daily Mail Australia | Beeld: Facebook Brodee