‘Mijn schoonfamilie zette me tijdens een bruiloft aan de gastentafel’

gastentafel

‘Ik was niet van plan om dat zomaar te accepteren’

Daisy* is al een tijdje samen met Freek. Hoewel ze inmiddels ook al getrouwd zijn, heeft Daisy niet veel contact met haar schoonfamilie. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor het huwelijk van haar zwager, is ze dan ook behoorlijk nerveus. Op de grote dag blijkt dat ze niet mag dineren met haar schoonfamilie, maar aan de gastentafel moet zitten. Ze is er behoorlijk kwaad over en vraagt lezers op Reddit om hun mening.

Hopen op een betere band

“Mijn man Freek en ik zijn nu ongeveer een half jaar getrouwd”, begint Daisy haar verhaal. “Ik heb geen supersterke band met zijn familie, omdat we elkaar niet zo vaak zien. Ook hebben we niet zoveel gedeelde interesses.” Toen haar zwager vorige week ging trouwen, voelde ze de bui al hangen. “Het was de eerste keer dat ik naar een huwelijk aan die kant van de familie ging. Ondanks de zenuwen hoopte ik dat ik op die dag een wat betere band met mijn schoonfamilie kon opbouwen, in het bijzonder met mijn schoonmoeder.”

Verbazing bij het buffet

Op de dag zelf waren Daisy en Freek ruim op tijd. “Hij ging eerst iedereen bij langs om hen te begroeten, ik wachtte op hem tot de ceremonie begon. Vervolgens gingen we naar het buffet. Ik moest mijn make-up even bijwerken en toen ik terugkwam in de zaal, zag ik tot mijn verbazing dat beide tafels vol waren. Freek zat met zijn ouders en zussen aan een tafel, aan de andere tafel zat de rest van de familie. Ik heb waarschijnlijk behoorlijk verbaasd gekeken, want mijn schoonmoeder kwam meteen naar me toe. ‘Jij kunt wel aan de gastentafel achterin de zaal gaan zitten’, zei ze tegen me.”

Fikse ruzie

Dat verbaasde Daisy alleen maar meer. “Ik zei op kalme toon tegen mijn schoonmoeder dat ik graag bij de familie wilde zitten. Ik ben dan weliswaar aangetrouwd, ik hoor er al wel een tijdje bij. Toen gebeurde er iets wat me nog meer verbaasde: Freek zei tegen me dat er geen plek voor mij was aan hun tafel. Ik zei dat hij best een stoel voor mij had kunnen reserveren, waarop hij zei dat hij het niet voor het zeggen had op deze bruiloft. Ik weigerde om aan de gastentafel te gaan zitten, dus ontstond er een ruzie. Mijn schoonmoeder zei dat ik me aanstelde en een probleem maakte van niks. Ik pakte mijn jas en verliet het feest.”

Niet meer gepraat

Freek kwam uren later thuis en begon meteen weer met een ruzie. “Hij zei dat ik zijn hele familie voor schut had gezet en dat ik me moest schamen. Ik antwoordde dat ik me niet zo liet wegzetten, omdat ik nu ook onderdeel ben van die familie. We konden het er niet over eens worden en besloten daarom de ruzie te staken. Sindsdien hebben we niet echt uitgebreid meer met elkaar gepraat en we zijn al een paar dagen verder. Moet ik alsnog mijn excuses aanbieden?” Wat zou jij tegen Daisy zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Simple_Judy3409.

Lees ook: ‘Ik blijf maar knutselwerkjes van mijn neefjes en nichtjes ontvangen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Victoria Priessnitz