Zoon vertelt: ‘Mijn moeder beledigt mijn 10-jarige zusje op social media’

moeder social media

Met anonieme accounts valt de moeder haar dochter lastig op social media

Het is begrijpelijk dat sommige ouders graag willen weten wat hun kinderen uitspoken op social media, maar Silven* vindt dat zijn moeder echt te ver gaat. Met anonieme accounts beledigt zijn moeder haar 10-jarige dochter op social media. Als Silven zijn moeder terugpakt, loopt dit uit tot een laaiende ruzie.

Perfectionist

“Mijn moeder is een echte gezondheidsfreak”, zo begint de 16-jarige Silven zijn verhaal op het forum Reddit. “Ze is altijd zo geweest. Ze is een perfectionist, en dat is niet per se een slecht iets, maar soms wordt het iets te veel van het goede. Een van de dingen waar ze mee zit, is dat het haar niet lukt om gewicht te verliezen. Ze is aan de stevige kant en haat haar lichaam. Mijn zusje is ook een beetje stevig, en dan bedoel ik ook echt maar een beetje. Ze is 10 jaar oud en heel gezond. Mijn zusje heeft geen overgewicht of gezondheidsproblemen door haar gewicht. Ze is gewoon breder gebouwd en heeft van zichzelf een rond gezicht. Maar dik is ze zeker niet.” Silvens moeder ziet het gewicht van haar dochter desondanks wel als een probleem.

Anonieme accounts

“Mijn moeder maakt af en toe grapjes over het lichaam van mijn zusje”, vervolgt Silven. “Mijn broers en ik vinden dat niet kunnen en zeggen er dan iets van. We nemen ons zusje in bescherming. Mijn moeder zit inmiddels op social media. Onlangs vond ik een ‘anoniem’ account — mijn moeder is niet zo handig met technologie en ik kon makkelijk herkennen dat het van haar was. Met dit account beledigt ze haar dochter online. Ze maakt haar gewicht belachelijk door fat shaming.”

Terugpakken

Silven vindt dat dit de druppel is en besluit zijn moeder flink terug te pakken. “Ik maakte screenshots van de verschrikkelijke dingen die ze schreef, tagde zoveel mogelijk vrienden en familie, legde uit wat er aan de hand was en plaatste dit op Instagram.” Silvens moeder komt er snel achter dat haar gedrag nu open en bloot online staat. “Ze was woedend. Ik heb nu huisarrest gekregen. Veel familieleden vinden dat ik te ver ben gegaan, hoewel ze ook wel zien dat mijn moeders gedrag niet oké was. Mijn oudste broer is boos dat ik mijn moeder zo openlijk heb vernederd, terwijl ik het ook eerst een-op-een met haar had kunnen bespreken. Maar dat hebben we vaak genoeg gedaan, en het heeft niets veranderd!” De 16-jarige Silven vraagt zich nu af of hij het inderdaad anders aan had moeten pakken, of dat hij zijn zusje op de juiste manier in bescherming heeft genomen. Wat vind jij?

*Selvin is niet de echte naam van deze jongen. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam SisyphusAvoidsDeath.

Lees ook: Man: ‘Ik zei tegen mijn te dikke collega dat ze af moest vallen

Bron: Reddit | Beeld: Pexels