‘Ik heb mijn ex nooit verteld dat ik een zoon van hem kreeg’

ex zoon

Hij eist nu dat hij hem mag zien

Lizzy* (26) heeft een zoontje met haar ex-vriend Jeff (30). Echter, Jeff ging vlak nadat hun relatie uit ging de bak in en daardoor wist hij niet van het bestaan van zijn zoon. Onlangs kwam hij vrij en kwam Lizzy hem tegen bij de supermarkt. Hij weet nu dat hij een zoon heeft en is boos dat ze het niet eerder heeft verteld. Lizzy doet haar verhaal op het platform Reddit.

Gevangenis

“Ik heb een zoontje van vier met mijn ex. We zijn ongeveer 4,5 jaar geleden uit elkaar gegaan, vlak voordat hij in de gevangenis belandde”, begint Lizzy haar verhaal. “Een maand later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Hij is een paar weken geleden vrijgekomen.”

Lizzy vertelt dat ze laatst met haar zoontje aan het winkelen was en toen Jeff is tegengekomen. “We raakten aan de praat. Ik had mijn zoon bij me en hij vroeg naar zijn naam en hoe oud hij was. Toen ik hem dat vertelde, keek hij een beetje raar maar zei niets.”

Bezoek

Eenmaal thuis kreeg Lizzy een belletje van een onbekend nummer. “Het was mijn Jeff, die me vroeg of mijn zoon van hem was. Ik zei dat dat zo was. Hij wilde weten waarom ik het hem nooit verteld had en ik zei dat ik hiervoor een goede reden was. Hij zat immers voor vijf jaar vast en ik had een nieuwe vriend die me door dik en dun steunde.” Jeff werd echter boos.

“Ik hoorde hem steeds geïrriteerder worden en hij eiste dat ik hem mijn zoon liet zien. Ik zei hem dat als hij van tevoren belt, we iets kunnen regelen. Hij stemde toe en ik dacht dat het daarmee geregeld was”, vervolgt Lizzy.

Ruzie

“Mijn huidige vriend vond het ook prima als Jeff af en toe langs zou komen om zijn zoon te zien. Mijn vriend en ik begonnen al met daten toen ik zwanger was en hij houdt van mijn zoon alsof het zijn eigen kind is.” Het leek dus goed opgelost te zijn, totdat Jeff ineens onaangekondigd om negen uur ’s avonds langs kwam om zijn zoon te bezoeken. “Hij eiste dat we hem binnen lieten, maar ik zei dat het al bedtijd was voor mijn zoon en dat hij morgen maar terug moest komen. Jeff probeerde zijn zin door te drijven en toen dat niet lukte begon hij te schreeuwen dat ik een leugenachtig kreng was en dat ik het recht niet had om hem bij zijn zoon weg te houden.”

“Mijn vriend probeerde de situatie te deëscaleren, maar dit eindigde in een gevecht. Mijn ex is toen weggegaan en ik heb hem gezegd dat hij de volgende keer moet bellen voordat hij langskomt. Echter, mijn vriend wil helemaal niet meer dat hij langskomt en zei dat ik hem niet had moeten vertellen dat hij de vader is. Ik voel me nu wel een beetje rot, want als ik dit anders had aangepakt, had al dit drama voorkomen kunnen worden.”

Lizzy vraagt zich daarom af: “had ik het hem meteen moeten vertellen? Of had ik tegen hem moeten liegen?”

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/Aggressive-Cat-1779

Lees ook: ‘Ik heb mijn moeder gevraagd of ik de biologische dochter ben van mijn vader’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels