Tabitha over moederschap: ‘Er zijn veel verwachtingen’

tabitha

‘Ik weet vrijwel zeker dat ik een postnatale depressie heb gehad’

Moederschap is natuurlijk het mooiste wat er is. Toch heeft het moederschap ook wat mindere kanten, kanten waar je niet vaak iets over hoort. Zangeres Tabitha is hier echter altijd eerlijk over geweest. In de allernieuwste Grazia praat ze hier openhartig over.

Juiste balans

De juiste balans vinden als werkende moeder kan best lastig zijn, vindt Tabitha. “Ik denk dat ik daarin net als elke andere moeder mijn weg probeer te vinden. Ik heb heel veel zin om te gaan touren, maar ben al wel bezig met dingen bedenken als: kunnen ze mee of blijven ze thuis? En op welke dag moet ik dan oppas inplannen?”, geeft Tabitha toe.

“Ik mag niet klagen, want ik doe waar ik zin in heb en zou bij wijze van spreken kunnen zeggen: ‘Mwah, ik blijf nog een jaartje thuis bij mijn meiden’. Dat ik dat voor mezelf heb weten te creëren, daar ben ik hartstikke trots op. Echter, vind ik het ook heel fijn om aan het werk te zijn, dus het is elke dag opnieuw een balans zien te vinden.”

Postnatale depressie

Tabitha weet net als vele andere moeders dat het moederschap niet altijd een roze wolk is. “De eerste en tweede keer moeder worden is bij mij qua gevoel zo’n wereld van verschil geweest. Ik heb net de mooiste kraamtijd achter de rug, terwijl het bij mijn eerste dochter heel pittig was. Terugkijkend weet ik vrijwel zeker dat ik een postnatale depressie heb gehad. Dat donkere gevoel ebde pas na een half jaar een beetje weg, toen ik stopte met borstvoeding.”

“Ik had de eerste keer ook een medisch ingeleide ziekenhuisbevalling, terwijl ik de tweede keer thuis ben bevallen, in alle rust en zonder hulpmiddelen. Dat wilde ik zo ontzettend graag; ik heb dat echt moeten manifesteren voor mezelf en ben zelfs tijdens mijn zwangerschap in therapie gegaan om dingen te verwerken van de eerste keer. Het is ook fijn dat ik al een bepaalde zekerheid heb opgebouwd dat ik het kan, moeder zijn. Er is nergens een handleiding voor, maar er zijn wel veel verwachtingen.”

In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Tabitha, waarin ze openhartig vertelt over haar dromen, worstelingen en het moederschap. Vanaf vandaag in de winkel.

Lees ook: Bo Wilkes: ‘Dit vond ik minder aan Echte Gooische Meisjes’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld