Wil jouw kind alles hebben tijdens het winkelen? Probeer deze opvoedhack eens

opvoedhack

‘Mam, mag ik dit? Mam, ik wil dit heel graag. Mahammm!’

Rustig winkelen met jonge kinderen zit er vaak niet in. Hun kleine oogjes schieten alle kanten op. Een Barbie? Dat willen ze. Een speelgoedauto? Willen ze ook. Koekjes? Heel graag! Je kunt maar een beperkt aantal keer nee tegen je kinderen zeggen voordat ze in huilen uitbarsten. Gelukkig heeft een moeder nu de perfecte opvoedhack om met zulke koopgrage kids om te gaan. 

Het geheim

Wat is haar geheim om kinderen tevreden te houden tijdens het winkelen? Gelukkig niet om alles maar voor ze te kopen. Nee, wat Kristina Watts doet is eigenlijk heel simpel. Ze neemt een foto van haar dochter. Op Facebook plaatst ze een reeks foto’s van haar dochtertje tijdens hun supermarkttripjes. “Weer staat mijn fotoalbum VOL met foto’s van Emerson met alles wat ze voor kerst wil. Waarom? Omdat het de beste opvoedhack ooit is. Dit heeft al zoveel meltdowns voorkomen.”

Foto

“Als jullie deze opvoedhack nog niet kennen, luister dan goed”, gaat Watts verder. “Neem een foto, zo simpel is het.” Als haar dochter iets aanwijst dat ze wil hebben, zegt Watts het volgende: “Laten we een foto maken en dan sturen we dat naar de Kerstman, dan weet hij wat je wil hebben voor kerst. Je kunt de foto natuurlijk ook naar opa, oma, tante of iemand anders sturen.”

Magisch

Het werkt elke keer. “Emmie lacht, zegt ‘cheese‘ en vraagt om de foto te zien. Daarna legt ze het speelgoed weer neer en loopt verder. Het is magisch. Geen tranen. Geen woedeaanvallen. En ze is het speelgoed na een paar minuten alweer vergeten.” Inmiddels is Watts’ Facebookpost al meer dan 67 duizend keer gedeeld, dus wij denken dat meer ouders deze handige opvoedhack eens gaan proberen.

Once again my camera roll is FULL of pictures of Emerson with every single thing she wants for Christmas. Why…because…

Geplaatst door Kristina Watts op Zondag 17 november 2019

Lees ook: Vader: ‘Is het gek dat ik nog samen met mijn 3-jarige dochter douch?’

Bron: Facebook Kristina Watts | Beeld: Pexels, Any Lane