‘Ik wil een abortus, maar mijn man vindt dit moord’

abortus

De vrouw vraagt zich af wat ze nu moet doen

Tess* en haar echtgenoot Levi hebben samen twee kinderen, waar ze hun handen vol aan hebben. Tess schrok dan ook enorm toen ze erachter kwam dat ze opnieuw zwanger was. Ze ziet een derde kindje absoluut nog niet zitten en overweegt de zwangerschap te beëindigen. Haar man is hier echter op tegen en noemt abortus moord. Tess zit in tweestrijd en weet niet wat ze moet doen. 

Opnieuw zwanger

“Levi en ik hebben al twee kinderen samen”, begint Tess haar verhaal op het forum Mumsnet. “Mijn dochter is drie jaar en mijn zoon is afgelopen januari geboren. Tijdens mijn laatste zwangerschap had ik veel gezondheidscomplicaties en was ik erg depressief.” De vrouw geeft nog steeds borstvoeding en had dan ook niet verwacht al opnieuw zwanger te raken. Na haar eerste zwangerschap werd ze namelijk pas na een jaar weer ongesteld. “Ik vind het verschrikkelijk dat ik al zo snel zwanger ben, en ik schaam me ervoor dat ik zo denk. Ik weet niet of ik het mensen om me heen durf te vertellen, ik ben bang voor hun oordelen.”

Vermoeidheid

Hoewel Tess het derde kindje graag zou willen houden, is ze hier absoluut niet klaar voor. “We zitten financieel vast en hebben geen familie om ons te helpen. Ik heb mijn handen vol aan mijn twee kinderen en heb al mijn hobby’s moeten opgeven”, vertelt de vrouw. Op veel begrip van haar man kan ze echter niet rekenen. “Hij klaagt dat ik saai ben geworden”, aldus Tess. “Dat heet moe zijn!!! Ik probeer hem uit te leggen dat nog een baby gelijkstaat aan nog meer vermoeidheid.”

Abortus

De vrouw is er dan ook wel over uit dat ze de zwangerschap wil beëindigen. Levi is het hier echter niet mee eens. “Hij zegt dat abortus moord is en dat ik er voor altijd spijt van zal hebben”, vertelt ze. “Ik heb juist het gevoel dat ik er spijt van zal krijgen als ik deze zwangerschap voltooi. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam is afgebrokkeld na het krijgen van twee baby’s. Mijn bekkenbodem is kapot, om nog maar te zwijgen over mijn mentale gezondheid.” Tess vraagt zich af wat ze nu moet doen. “Is het onredelijk om abortus te plegen als mijn man het hier niet mee eens is?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam letmeeatcrisps.

Lees ook: Man biecht op: ‘Ik geef duurdere cadeaus aan mijn beste vriendin dan aan mijn vriendin’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Mumsnet | Beeld: Pexels, Nataliya Vaitkevich