Vader vraagt zich af: ‘Heb ik verkeerd gehandeld door te insinueren dat mijn dochter lelijk is?’

dochter insenueren

De vader dacht dat hij goed handelde door een eerlijk gesprek met zijn dochter te voeren

De generatie van vandaag de dag groeit op met social media. Zo ook Chloe, de dochter van Harry. De focus op het uiterlijk maakte haar onzeker en daarom vroeg ze haar vader of ze wel mooi was. Harry besloot eerlijk tegen haar te zijn. Iets te eerlijk, zo zouden sommigen zeggen. “Ik vertelde haar dat ze niet de looks had, maar dat dat niet uitmaakte.”

Geen complimentjes op verjaardag

Op het forum Reddit doet Harry zijn verhaal. Nadat een vriendin van Chloe een foto van hen beiden op social media plaatste op de verjaardag van Chloe, focuste iedereen zich op de vriendin en werd ze overladen met complimentjes. Slechts twee mensen feliciteerden Chloe met haar verjaardag. Het maakte de tiener onzeker. “Ze was erg overstuur, omdat ze geen aandacht kreeg”, schrijft Harry. “Ze vroeg me daarom of ze mooi was.”

Fantastische persoonlijkheid

In eerste instantie wilde Harry zijn dochter ervan overtuigen dat ze prachtig is en dat de anderen gek waren dat ze dat niet inzagen. Toch besloot hij het over een andere boeg te gooien. “Ik zag er geen voordelen in om dat tegen haar te zeggen, dus ik besloot eerlijk tegen haar te zijn. Ik vertelde haar dat ze misschien niet de looks heeft, maar dat dat niet uitmaakt. Ze heeft een fantastische persoonlijkheid en is een geweldig meisje. Ik benadrukte dat ze ’s werelds mooiste ogen heeft en dat haar lach besmettelijk is. Ik vertelde haar dat ik als tiener ook niet knap was, maar dat ik toch ver ben gekomen.” 

Verkeerd aangepakt?

Na het gesprek bedankte Chloe haar vader. Ze lachten, knuffelden en Harry had het idee dat hij ‘het beste oudergesprek ooit’ had gehad. Hij vertelde zijn vrouw over het gesprek dat hij had, gehad maar zij werd woedend. “Ze zei dat ik mijn dochter in principe had verteld dat ze lelijk is.” De man vraagt zich daarom af of hij het compleet verkeerd heeft aangepakt. 

Wat vind jij van het gesprek dat Harry met zijn dochter voerde?

*Harry en Chloe zijn niet de echte namen van de personen in dit verhaal. Op het forum Reddit deed de vader zijn verhaal onder de naam DadFatherSon17

Lees ook: Mary heeft spijt van haar kinderen en vertelde dit aan dochter (5): ‘Mijn man is woedend op me’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash