Man: ‘Mijn ouders accepteren mijn vrouw niet, maar willen nu wel deel uitmaken van ons kinds leven’

De man vindt het onacceptabel hoe zijn ouders zijn vrouw destijds behandelden

Als je de liefde van je leven tegen het lijf loopt, kun je alleen maar hopen dat je familie net zoveel van diegene gaat houden als jij. Helaas is dat niet altijd het geval, zo kan Marc* beamen. Zijn ouders behandelden zijn vrouw niet goed en hij wil hen daarom niet in het leven van zijn kind hebben.

Liefde van zijn leven

“Toen ik 25 was trouwde ik met mijn fantastische vrouw Abir. Ze is de liefde van mijn leven sinds mijn 21ste”, begint Marc zijn verhaal op het forum Reddit. Drie maanden geleden bezegelden ze hun liefde met de komst van hun dochter. Marc is helemaal in de wolken, maar nu hij vader is geworden, willen zijn ouders graag kennismaken met hun kleinkind. De nieuwbakken vader ziet dat echter helemaal niet zitten. Marc legt uit dat zijn ouders zijn vrouw niet respecteerden en dat ze beledigend gedrag naar haar toe hebben vertoond. “Ik weiger hen kennis te laten maken met mijn dochter”, vertelt hij resoluut. “Ik ga hierover niet in discussie.”

Verschillende religies

Dat Marc zijn ouders niet in het leven van zijn dochter wil hebben, heeft zo z’n redenen. “Mijn vrouw is moslim en ik ben christen”, vertelt hij. Dat ze beiden ergens anders in geloven, is voor het stel geen issue. Marcs ouders konden zich daar echter niet bij neerleggen. “Sinds mijn ouders erachter kwamen dat Abir moslim is, hebben ze een hekel aan haar. Ze kwamen zelfs niet naar onze bruiloft.”

Verzoening

Na de bruiloft verbrak Marc het contact met zijn ouders. Het was voor hem dan ook het begin van een nieuw hoofdstuk met zijn vrouw. Twee dagen geleden namen zijn ouders opeens contact op, want ze wilden hun kleindochter graag ontmoeten. Marc ziet echter niets in een verzoening. Toen de twee net samen waren, kwamen zijn ouders namelijk met een behoorlijk pittig uitspraak om de hoek. “Mijn ouders stuurden mijn vrouw een bericht waarin stond: ‘Als ons kleinkind moslim wordt, is het jouw schuld dat hij naar de hel zal gaan’. Ik vind dit onvergeeflijk.”

Twijfel

Toch twijfelt de vader. Zijn zus nam namelijk contact met hem op en zei dat hun ouders waren veranderd. “Mijn zus haar mening is erg waardevol voor me. Nu vraag ik me af of ik mijn ouders alsnog moet vergeven. Mijn vrouw ziet het niet zitten om mijn ouders weer in ons leven te hebben, maar ik begin me nu af te vragen of ik het kan maken om mijn ouders weg te houden bij onze dochter.”

*Marc en Abir zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelde de man zijn verhaal onder de naam u/-MelodicWaves-.

Lees ook: Man vertelt: ‘Mijn broer heeft mijn hele gezin afgepakt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Omar Lopez