Zwanger worden? De kans dat je een tweeling krijgt is blijkbaar groter als je deze dingen vaak eet

Kans op tweeling

Niet alleen familiegeschiedenis, leeftijd en vruchtbaarheidsbehandelingen kunnen de kans op een tweeling vergroten

Sommige mensen dromen ervan om hun gezinsgeluk te vergroten met een tweeling. Het is alleen niet gezegd dat je (makkelijk) zwanger wordt, laat staan dat je dan een tweeling mag verwachten. Al blijken er wel een aantal voedingsmiddelen te zijn die de kans op twee baby’s vergroot.

Melkproducten

De kans dat je een tweeling krijgt is maar liefst vijf keer zo groot als je veel melkproducten binnen krijgt, zo beweerde arts Gary Steinman in 2006. Oftewel: krijg je niet genoeg van de kaasblokjes en glazen melk en hoop je later een tweeling te krijgen? Dan ben je goed bezig. Waarom dit precies helpt? Sommige onderzoeken geloven dat dit komt door het gebruik van een insuline-achtige groeifactor bij koeien.

Yam

Ook yams vergroten de kans op een tweeling. We horen je al denken: wat is een yam precies? Het is een soort wortel die in de tropen veel wordt gegeten en in Afrika maken ze er graag meel van. Zo is er een Afrikaanse stam wiens dieet rijk is aan yams. Volgens verschillende artikelen lag het tweelingengeboortecijfer van deze stam vier keer hoger dan het wereldgemiddelde.

Fruit en groenten

Voor iedereen is het belangrijk om veel fruit en groenten te eten. Mocht je nu proberen om zwanger te worden en wil je graag een tweeling? Dan kan je deze kans vergroten door veel fruit en groenten te eten. Waarom dit precies werkt, dat weten we niet. Al kan het nooit kwaad om veel groenten en fruit te eten.

Foliumzuursupplementen

Vrouwen die zich hebben verdiept in een zwangerschap weten dat foliumzuur vaak wordt voorgeschreven om bepaalde geboorteafwijkingen te voorkomen. Maar blijkbaar kunnen foliumzuursupplementen ook de kans om een tweeling te krijgen vergroten. Wat blijkt nu uit een Australisch onderzoek? Vrouwen die foliumzuur slikten terwijl ze zwanger probeerden te worden, hadden een grotere kans om een tweeling te krijgen.

Vlees

De kans voor vegans om een tweeling te krijgen lijkt nog kleiner te worden. Niet alleen vergroten melkproducten die kans, maar ook vlees kan ervoor zorgen dat de kans groter is dat je een tweeling krijgt. Bepaalde vleessoorten kunnen volgens onderzoek de kans op een tweeling vergroten.

Lees ook: Smeren maar: zo verzorg je je huid tijdens je zwangerschap

Bron: Her | Beeld: Unsplash