Kersverse vader vertelt: ‘Ik wil ’s nachts niet de luier van onze baby verschonen’

baby

‘Ik vind dat mijn vriendin dat moet doen, omdat ze toch al wakker is om borstvoeding te geven’

Maarten* en zijn vriendin Carlijn zijn een paar weken geleden trotse ouders geworden van hun eerste kindje Daan. Hoewel ze volop genieten van de kleine spruit, zijn ze het niet altijd met elkaar eens over bepaalde zaken die horen bij het ouderschap. Zo vindt Maarten dat zijn vriendin ’s nachts de luiers moet verschonen, omdat ze toch al wakker is om borstvoeding te geven. Echter is zij het daar niet mee eens. Op het platform Reddit doet de kersverse vader zijn verhaal.  

Baby verschonen

“Mijn vriendin en ik hebben een baby van vijf weken”, begint Maarten zijn verhaal. “Onze zoon Daan wordt drie tot vijf keer per nacht wakker. Hij krijgt voorlopig alleen borstvoeding, dus Carlijn is dan twintig tot veertig minuten bezig om hem te voeden. Vaak moet hij daarna ook verschoond worden, en op dit punt gaat het bij ons mis”, legt hij uit. De kersverse ouders liggen namelijk niet helemaal op een lijn als het gaat om wie de luiers moet verschonen. “Ik vind dat mijn vriendin dat moet doen, omdat ze toch al wakker is om borstvoeding te geven. Ze kan dan net zo goed meteen de luier verwisselen.”

Ruzie

Echter staat Carlijn hier heel anders in. “Ik heb haar aangeboden om de helft van de luierwissels op me te nemen, maar dat is niet genoeg volgens haar”, gaat Maarten verder. “Carlijn vindt dat ik ’s nachts alle luiers moet verschonen, omdat zij al borstvoeding geeft. Aangezien ze dag en nacht borstvoeding geeft, vindt ze dit niet meer dan redelijk. In de tijd dat ik de luier verschoon, kan zij naar het toilet gaan en wat drinken.” Toch vindt Carlijn dat Maarten vaak humeurig is als hij dat moet doen. “Volgens haar moet ze mij meerdere keren aansporen om op te staan. Ik vind dit natuurlijk onzin, waardoor we vaak ruzie hebben.”

Slaap

Maarten en Carlijn hebben momenteel allebei nog ouderschapsverlof. “Als ik straks weer ga werken, heb ik acht uur slaap nodig. Carlijn heeft de komende maanden nog verlof. Ik sta iedere ochtend om zes uur op om de honden uit te laten, zij staat pas twee uur later op met de baby”, vervolgt Maarten. “Daarom vind ik dat zij ’s nachts de luiers moet verschonen, zodat ik genoeg slaap krijg.” Toch vindt hij het lastig om met deze situatie om te gaan en wil hij graag ruzies voorkomen. Wat zou jij hem adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam u/wizardad.

Lees ook: Charlotte vraagt: ‘Hoe vertel ik mijn man dat zijn beste vriend verliefd op mij is?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock