Op welke leeftijd laat je je dochter haar benen scheren?

scheren
Wat is te jong om te scheren?

Veel jonge meiden beginnen in hun puberteit met het scheren van lichaamshaar. Hoe ga je hier als moeder mee om? Moedig je het aan of vind je dat ze langer moeten wachten? De meeste meiden krijgen rond hun twaalfde lichaamshaar en beginnen even later ook te scheren. Maar wat als jouw dochter al heel jong haar krijgt waar meisjes van haar leeftijd het niet hebben, wat doe je dan?

Deze moeder vraagt om hulp.

Dochter

Een moeder vraagt op het internetforum Mumsnet wat andere moeders een acceptabele leeftijd vinden om te beginnen met scheren. Ze begint met te zeggen dat ze wil dat haar dochter haar eigen keuzes maakt, maar het meisje is nog maar zes. Het probleem is als volgt. Haar dochter had altijd al veel haartjes op haar benen en onderrug, waarvan ze dacht dat het babyhaar was. Nu het meisje zes is zijn de haartjes erg donker geworden en vallen ze erg op. Bij het zwemmen zien andere kinderen dat haar dochter haartjes heeft waar andere kinderen dat niet hebben, waar het meisje erg onzeker van wordt.

Vraag

Nu vraagt de moeder zich af wat ze moet doen. Ze wil haar zesjarige kind liever niet in aanraking laten komen met ontharingscrème en ze is ook te jong om zichzelf te scheren. Toch vindt ze het ook heel zielig dat haar dochtertje gepest wordt en onzeker is over het feit dat ze lichaamshaar heeft. Ze legt haar dochter uit dat ieder lichaam anders is, maar toch wordt het meisje verdrietig als ze gaat zwemmen.

Antwoord

Andere moeders antwoorden dat ze wellicht een ontharingscrème kan gebruiken die niet zo chemisch is, maar dat wil de vraagster helemaal niet. Ze zegt dat ze nog liever haar dochtertje zelf scheert in plaats van haar huid aantast met ontharingscrème. Nu is er een discussie ontstaan over wat een geschikte leeftijd is voor het beginnen met scheren. Doet deze moeder er goed aan om haar zesjarige dochtertje te scheren als ze er heel onzeker van wordt, of moet ze echt wachten? Wanneer scheerde jij voor het eerst en wanneer je dochters? Laat het weten op onze Facebookpagina.

Lees ook: Heb je gedroomd over je ex? Dit betekent het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Herfamily | Beeld: © Namatae | Stock Free Images