Huh?! Op déze leeftijd heb je het meeste kans om zwanger te worden

leeftijd

En het is op veel latere leeftijd dan je waarschijnlijk denkt

Vroeger was het heel normaal om in het begin van je twintigerjaren te beginnen aan het stichten van een familie. De ideale leeftijd om zwanger te worden lag dan ook onder de 25 jaar, wat tegenwoordig door heel veel mensen als ontzettend vroeg gezien wordt. 

Het zal je verbazen wat tegenwoordig de gemiddelde leeftijd is om zwanger te worden.

Steeds ouder

Volgens onderzoekers ligt het geboortecijfer bij vrouwen ouder dan veertig jaar hoger dan vrouwen onder de twintig jaar. De omgekeerde wereld vergeleken met een aantal tientallen jaren geleden dus. Uit cijfers van het Office for National Statistics is namelijk gebleken dat het aantal geboortes in de oudere leeftijdscategorie met 3,5 procent is gestegen in 2015. Dit houdt in dat het geboortecijfer van veertigers sinds 1981 is verdrievoudigd. Het aantal geboortes bij vrouwen onder de twintig daalde daarentegen het meeste.

Persoonlijke ontwikkeling

Maar hoe kan het eigenlijk dat deze verschuiving heeft plaatsgevonden? Het rapport stelt dat vrouwen in ontwikkelde landen hun zwangerschappen steeds vaker uitstellen omdat ze zich eerst willen richten op bijvoorbeeld hun carrière of hun persoonlijke leven (denk aan reizen). Veel vrouwen kiezen ervoor om zichzelf eerst helemaal te ontwikkelen alvorens ze aan kinderen beginnen. Dit betekent dat er steeds hogere geboortecijfers onder oudere vrouwen ontstaan. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen ligt tegenwoordig dan ook boven de dertig jaar.

Lees ook: Zijn ouders verantwoordelijk voor het pestgedrag van hun kinderen?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Marie Claire | Beeld: Pixabay