Heb je gedroomd over je ex? Dit betekent het

dromen ex

Droom jij weleens over je ex-partner?

“De meeste dromen zijn bedrog”, hoewel Marco Borsato dit met volle overtuiging zingt, voelt het niet altijd zo. Soms lijkt een droom levensecht en weet je ook niet altijd goed wat je met het onderwerp van je droom aanmoet. Droom jij bijvoorbeeld weleens over je ex? Dit kan het betekenen.

Maak je maar geen zorgen.

Doodnormaal

Wie weleens over een ex-partner droomt, is bij lange na niet de enige. Zo bleek uit onderzoek -dat onder 1.127 Amerikanen werd gehouden- dat we in onze dromen vaker met onze ex bezig zijn dan met onze partner. Het is dus doodnormaal, maar heeft het ook een betekenis?

Gevoelens 

Relatietherapeut Anne McKay weet hoe de vork in de steel zit. Volgens de therapeut betekent dromen over je ex niet per se dat je de behoefte hebt om een scheve schaats te rijden of dat je die persoon terug wilt in je leven, maar enkel dat je nog iets voor diegene voelt. Deze gevoelens kunnen zowel positief als negatief zijn.

Betekenissen

Dromen over een vorige partner kan ook symbool staan voor wat anders. Zo kan het zijn dat je over je ex droomt, omdat je nog iets met diegene moet afhandelen. Wil je nog iets zeggen of verwacht je nog iets van diegene? Tevens kan het dromen over een ex betekenen dat je iets mist in je huidige relatie. Ga bij jezelf na wat dit zou kunnen zijn.

Lees ook: Dit is het vermogen van de Briste royals

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jan-Magazine | Beeld: Pixabay