Deze moeder maakte het live mee dat haar dochter gepest werd: ““Ze smeekte me: ‘Mama, mama, kom snel”

kinderen scheiding wel niet doen

Janet Hageman maakte de nachtmerrie van iedere moeder door toen zij aan de telefoon live getuige was het pesten van haar dochter. Ze hoorde hoe haar dochter achtervolgd werd door een groep pesters en plaatste hierover een emotionele en inmiddels honderden keren gedeelde oproep op Facebook.

Op Facebook omschrijft Janet de vreselijke ervaring. ‘Het bleef maanden bij schelden, cyberpesten en bedreigingen, maar nu was ik live getuige van de pesterijen, aan de andere kant van de telefoon. Ze werd van haar fiets getrokken en in elkaar geslagen. Je weet niet wat je overkomt als je kind in blinde paniek schreeuwt aan de telefoon: ‘Mama, kom snel.’ Je sterft toch duizend doden?’Linda magazine belde met Janet Hageman, die nog steeds erg aangeslagen was door het gebeurde. “Ik kan niet omschrijven wat er door me heen ging.
Het enige wat ik op dat moment door de telefoon kon roepen was: ‘Mama komt eraan, mama komt eraan!’ Toen ik besefte dat ik mijn autosleutels was vergeten, had ik de deur al uit haast achter me dicht getrokken. Ik heb als een gek bij de buren op de deur gebonkt dat ze me als een speer moesten brengen.”

Filmen
Eenmaal aangekomen vloog ze uit de auto en ze zag haar dochter ineen gekropen zitten. Janet trof tot haar verbazing niet alleen een paar jongeren aan, maar een behoorlijke grote groep jong-volwassenen die allen stonden toe te kijken. Een paar bleken het gebeuren zelfs te filmen. “Ik vroeg wie mijn dochter had aangeraakt, waarbij er vervolgens door sommigen gewoon werd gelachen. Toen ik ze daarop wilde aanspreken, werd ik zelf ook aangevlogen. ‘Jij mag mij niks terug doen, want ik ben een kind’, werd er gezegd.”

Wanhoop
Haar bericht op Facebook was, naast een schreeuw uit wanhoop, ook een verwoede poging om het onderwerp bespreekbaar te maken. “Niet alleen het pesten lijkt erger te worden, er wordt in de praktijk ook te weinig aan gedaan. Al die jongeren die er omheen stonden en niks deden, dat vind ik toch wel echt zorgelijk.” Janet en haar dochter hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Bron: Linda | Beeld: Unsplash