Uitgerekend in maart? Hierom is jouw baby volgens onderzoek extra speciaal

baby

Maartbaby’s zijn extra speciaal!

Het zonnetje schijnt, de temperaturen schieten omhoog en de natuur ontwaakt. De lente staat voor de deur en dit betekent dat het alweer bijna maart is. Naast het feit dat maart een prachtige maand an sich is, is het ook de perfecte maand om geboren te worden. Volgens onderzoek zijn er namelijk maar liefst 6 redenen waarom maart dé perfecte geboorte maand is.

Natuurlijk zijn alle baby’s speciaal. Maar onderzoek boog zich over de kwaliteiten van baby’s die in maart geboren zijn. Altijd leuk om te weten!

Leiderschapspositie

Baby’s die geboren zijn in maart hebben later een grote kans op dat grote kantoor met prachtig uitzicht. Onderzoek wijst namelijk uit dat een hoog percentage CEO’s geboren is in maart. Verwacht je een baby in maart? Dan kun je rekenen op een geboren leider.

Betere ogen

Sorry zomerbaby’s maar als het aankomt op een oogtest winnen de lentebaby’s. Kinderen geboren in de lente hebben volgens onderzoek namelijk minder snel last van bijziendheid.

Geboren optimisten

Een onderzoek in 2014 wees uit dat baby’s geboren in maart van nature optimistisch zijn. Als jouw kindje geboren wordt in maart dan kun je rekenen op een positieve kijk op het leven.

Minder kans op astma

Met de lente voor de deur doen allergieën hun opmars. In het voorjaar zijn er namelijk extra veel pollen en is er sprake van huisstofmijt in overvloed. Toch heeft dit een positief effect op baby’s die zijn geboren in maart. Doordat ze al vroeg worden blootgesteld aan huisstofmijt is hun immuunsysteem hier beter op berekend. Hierdoor hebben baby’s die geboren worden in maart minder kans op astma.

Nachtdier

Baby’s die geboren worden in maart worden echte nachtbrakers. Onderzoek wijst uit dat kinderen die geboren zijn in de lente en zomer van nature later op bed gaan dan kinderen die in de winter en herfst worden geboren. Pas dus maar op want voor je het weet is je baby een kind dat steeds later op bed wil.

Sterrenbeeld

Baby’s die geboren worden in maart zijn vissen of ram van sterrenbeeld. Deze sterrenbeelden staan bekend om hun vastberadenheid en hartstocht. Waar vissen vooral bekend staan om hun positiviteit is een ram vurig en gepassioneerd. Hierdoor is het misschien des te beter om zo vroeg mogelijk regels op te stellen voor bedtijden…

Lees ook: Moeder in spe: ‘Mijn man kan niet accepteren dat we een dochter krijgen’

Bron: Motherly | Beeld: Unsplash