Dit zijn de leukste Spaanse babynamen voor jongens en meisjes 

Spaanse babynamen

Het zonnige land is een bron van inspiratie 

Het kiezen van een babynaam is niet makkelijk. Je kunt voor een populaire naam gaan, zoals Sem of Tess, maar de meeste ouders zoeken naar een originele naam. Gelukkig zijn er online talloze lijstjes te vinden, waaronder babynamen met één lettergreep of juist geïnspireerd op kleuren. Lijkt een internationale naam jou wel wat? Deze keer hebben we een lijstje met Spaanse babynamen voor je. 

Spaanse jongensnamen 

Wanneer je een Spaanse naam kiest voor je baby, weet je zeker dat hij later uniek zal zijn in de klas. De kans is groot dat er twee of drie kinderen zijn die Noah of Levi heten, maar een tweede Joaquín zal niet vaak voorkomen. Met deze Spaanse jongensnamen waan je je meteen in zonnige sferen, wat wil je nog meer? 

 1. Mateo
 2. Matías
 3. Sebastián
 4. Thiago
 5. Nicolás
 6. Emiliano
 7. Samuel
 8. Joaquín
 9. Bruno
 10. Diego 

Spaanse meisjesnamen

Verwacht je een meisje? Ook dan hebben we genoeg inspiratie voor je. In Spanje zijn er namelijk talloze prachtige meisjesnamen te vinden. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: elke naam eindigt op een ‘a’ — voor de echte Spaanse vibes maar verder zijn ze heel verschillend. Misschien is een van de volgende namen wel iets voor jouw kleine spruit. 

 1. Sofía
 2. Emilia
 3. Julieta
 4. Elena
 5. Renata
 6. Mía
 7. Ximena
 8. Natalia
 9. Amelia
 10. Lía

Lees ook: Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste Griekse babynamen

Bron: Good Housekeeping jongens, meisjes | Beeld: Pexels