Opvoedkwestie: ‘Mijn zoon mocht geen pizza eten als straf’

zoon pizza

In plaats daarvan kreeg het jongetje een broodje pindakaas 

De 12-jarige zoon van Carl* is dol op pizza, net als bijna ieder kind. Echter ging er laatst een heerlijke pizza aan zijn neus voorbij, nadat hij wegliep voor de huishoudelijke klusjes. Zijn vader vond dit een prima ‘straf’, alhoewel hij nu toch enigszins begint te twijfelen aan zijn eigen opvoeding. 

De kattenwet 

Terwijl Carl bezig was met het huishouden, lag zijn puberzoon heerlijk op de bank te relaxen. “Ik was het huis aan het schoonmaken en ik vroeg mijn 12-jarige zoon om te helpen”, vertelt de vader op het forum Reddit. “Ik vroeg hem of hij de afwas wilde doen, maar hij zei dat dat niet kon vanwege de ‘kattenwet’.” Op dat moment lag hun kat te slapen, bovenop Carls zoon. “Volgens mijn zoon mag je niet bewegen wanneer er een kat op je ligt te slapen, dan maak je hem wakker.”

Geïrriteerde vader 

Het blijkt maar weer dat pubers creatief worden wanneer het gaat om het ontwijken van huishoudelijke klusjes. Iets wat Carl op de zenuwen werkt. “Ik was geïrriteerd, want ik had het zelf ook druk”, vertelt hij. Maar ook een volgende poging om zijn zoon in beweging te krijgen mocht niet baten. “Ik vroeg hem om het vuilnis buiten te zetten, maar hij bleef zich vasthouden aan ‘de kattenwet’.” Daarom besloot Carl hem eens een lesje te leren. 

Geen pizza

“Ik had pizza besteld voor het avondeten, die even later werd bezorgd. ‘Ooh heerlijk, ik heb zo’n honger’, zei mijn zoon vanaf de bank. Die ‘kattenwet’ van hem was blijkbaar ineens niet meer van toepassing. Daarom herinnerde ik hem aan zijn eigen regels en moest hij ook nu op de bank blijven liggen, terwijl mijn vrouw en ik de pizza opaten.” De puber raakte van streek en schreeuwde vanaf de bank dat het oneerlijk was. “Ik heb hem een broodje pindakaas gegeven, daarna is hij boos naar zijn slaapkamer vertrokken.”

Opvoedkwestie 

“Ja, hij is pissig, maar ik denk dat ik het goed heb gedaan”, besluit Carl zijn verhaal. Toch begint hij nu aan zijn eigen opvoeding te twijfelen. Was dit wel de juiste manier om met deze situatie om te gaan? Wat vind jij?

*Carl is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/Ill-Carob6041. 

Lees ook: Vrouw hield pasgeboren baby weg bij schoonmoeder die op sterven lag 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels