‘Ik vertelde mijn vrouw dat onze dochter belangrijker is dan dat zij is’

‘Ze praat niet meer met me en doet kil tegen onze dochter’

De dochter van Roelof en zijn vrouw Janine wordt in oktober achttien. Hun dochter is een voorbeeldig kind, dat nooit in de problemen zit en altijd respectvol is. Onlangs heeft Janine besloten om met hun dochter te praten over volwassen worden. Roelof wist niet van dit gesprek af, totdat hun dochter overstuur naar hem toe kwam. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Ontdaan

“Eerst was ik een beetje in de war”, vertelt Roelof. “Totdat mijn dochter mij vertelde dat haar moeder had gezegd dat ze op zoek moest gaan naar een baan omdat er van haar verwacht werd dat ze na haar verjaardag op zichzelf moest gaan wonen.” Roelof was hier erg ontdaan van omdat hij nooit met Janine had besproken om hun dochter er op haar achttiende uit te gooien. “Toen ik Janine hiermee confronteerde, zei ze dat onze dochter geen kind meer was en een duwtje in de rug nodig had om volwassen te worden. Ik was echt verbijsterd.”

Belachelijk

“Ik vroeg Janine hoe ze van ons kind kon verwachten dat ze van een minimumloon kon rondkomen. Ze vertelde me dat ze had gepland dat wij de helft van de huur zouden betalen totdat ze twintig was”, schrijft Roelof. “Ik vroeg haar waarom ze ons kind zo graag weg wilde hebben, waarop ze een slippertje maakte en zei dat ze de ruimte nodig had voor haar kunstatelier.”

Roelof kon het niet geloven. “Ik vertelde Janine dat ik het belachelijk vond dat ze haar hobby belangrijker vond dan onze dochter. Ik vond dat ze haar eigen huurwoning maar moest gaan zoeken als dit zo belangrijk voor haar was.” Roelof vertelt dat Janine dit opvatte alsof zij degene was die moest verhuizen. “Zo bedoelde ik het helemaal niet. Ik bedoelde dat ze een ruimte moest gaan huren voor haar kunstatelier.”

Overstuur

“Onze dochter was nog steeds overstuur toen ze merkte dat haar moeder haar weg wilde hebben. Ze zei tegen me dat ze geen achttien wilde worden en dat ze niet meer jarig wilde zijn.” Roelof was er klaar mee en vertelde Janine dat hun dochter pas gaat verhuizen als ze dat op haar eigen voorwaarden beslist en dat onze dochter belangrijker is dan haar of haar hobby. “Janine reageerde hier stomverbaasd op. Ik kon het niet aanzien om onze dochter nog langer overstuur te zien. Het laatste wat ik wil is dat ze zich opgejaagd voelt. Wat Janine betreft, ze praat niet met me en doet kil tegen onze dochter.”

Vind jij dat Roelof goed heeft gehandeld in deze situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam itsssathroway.

Lees ook: ‘Mijn vriend voelde zich aangetrokken tot mijn nichtje en verborg dit niet’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels (David Garrison)