Dit is hoe vaak je je wc echt zou moeten schoonmaken

Hoe vaak neem jij je toilet onder handen?

Een leuk klusje is het niet, maar we weten allemaal dat het wel moet gebeuren: het toilet reinigen. Juist omdat het niet onze favoriete bezigheid is, doen we het zeker niet al te vaak. Maar hoe vaak zou je je toilet eigenlijk echt moeten schoonmaken?

Bacteriën

Het is overduidelijk belangrijk om je wc regelmatig een goede boenbeurt te geven. In de badkamer bevinden zich immers de meeste bacteriën van je hele huis. Elke keer wanneer je het toilet doorspoelt, worden er bacteriën in de lucht geprojecteerd en door de ruimte verspreid. Het belang van die wc schoonhouden mag dus wel duidelijk zijn.

Schoonmaken

Idealiter maak je je wc één keer per week grondig schoon, al hangt dit er ook vanaf met hoeveel mensen je het desbetreffende toilet gebruikt en hoe, tja, ranzig zij zijn. Als een heel huishouden het toilet gebruikt en zij regelmatig een nummertje twee doen of zelfs vergeten door te spoelen, is het wijs om het toilet wat vaker dan een keer per week grondig te reinigen.

Kleine schoonmaak

Naast de wekelijkste grondige schoonmaak, kan het ook zeker geen kwaad om het toilet tussendoor goed schoon te houden. Veeg bijvoorbeeld de wc-bril aan het einde van de dag even schoon met een antibacterieel doekje.

Lees ook: Even een poepie laten ruiken: dit toilet is verkozen tot de mooiste van Nederland

Bron: Hello Giggles | Beeld: Unsplash, Giorgio Trovato