Zwanger en bedrogen: ‘Ik wil mijn overspelige man niet bij de bevalling’

bevalling

Ze wil de man onder geen enkele voorwaarde bij de bevalling hebben

Ver in je zwangerschap zijn en erachter komen dat de man met wie je een kind krijgt een scheve schaats heeft gereden. Je hoopt dat dit leed je bespaart blijft. Helaas was dat voor Melanie niet het geval. Haar man ging vreemd en wil nu – tegen haar wensen in – alsnog bij de bevalling van hun dochter zijn.

Eerste kindje

De 30-jarige Melanie* is inmiddels 30 weken zwanger. De vader is haar man, van wie ze binnenkort wil scheiden. Waarom? Hij bleek een dubbel leven te leiden. “Binnenkort verwacht ik mijn eerste kindje, maar het blijkt dat het niet zijn eerste kind zal zijn”, schrijft Melanie op het Amerikaans forum Reddit.

Vreemdgaan

“Hij heeft al jaren een affaire die begon toen ik mijn co-schappen in het ziekenhuis deed. Zijn excuus was dat ik lange uren maakte en dat ik emotioneel niet beschikbaar voor hem was. Daardoor was ik volgens hem degene die hem in de armen van een ander dreef”, vertelt Melanie over de affaire. Haar man leidde een dubbelleven. Hij kreeg zelfs een kind met zijn maîtresse.

Niet bij de bevalling

Nadat de zwangere Melanie erachter kwam dat haar man een jarenlange affaire had, zette ze hem het huis uit. “Daarna smeekte hij me om hem nog een kans te geven, maar dat wil ik niet.” Melanies man geeft niet zomaar op en blijft haar bellen. “Hij belt steeds naar het ziekenhuis waar ik werk om te vragen of hij wel bij de bevalling kan zijn. Ik heb hem al verteld dat ik hem niet eens in de buurt van de geboortekamer wil hebben. Ik wil bij de bevalling alleen maar mensen die ik vertrouw en hem vertrouw ik niet meer.”

Schuldgevoel aanpraten

Sindsdien overlaadt Melanies ex haar met berichten om haar een schuldgevoel aan te praten. Hij vindt dat het zijn recht is om erbij te zijn wanneer zijn dochter geboren wordt. Melanie geeft echter niet toe. “Ik wil geen stress van zijn aanwezigheid ervaren tijdens de bevalling.”

Relatie met dochter

“Begrijp me niet verkeerd, ik zal mijn ex-man in geen enkele manier in de weg staan om een relatie op te bouwen met zijn dochter. Ik ga akkoord met een gedeelde voogdij en hij mag haar zien na de geboorte.” Toch kan Melanie niet op veel begrip voor haar situatie reken van haar ex. “Mijn ex en zijn familie vinden dat ik me als een bitch gedraag door hem dit te ontzeggen. Mijn familie steunt mijn keus daarentegen wel, al vinden sommigen dat ik te hard ben. Misschien ben ik dat ook wel, want hij heeft me erg gekwetst.”

*Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum plaatste ze haar bericht onder de naam Going2BAMama

Lees ook: Help: ik wil mijn moeder niet in de verloskamer hebben tijdens mijn bevalling

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash