‘Mijn man is boos omdat ik mijn stiefzoon niet mee wil op vakantie’

stiefzoon

‘Mijn partner kreeg een enorme driftbui’

Sophia* en Marc vormen een samengesteld gezin, samen hebben ze namelijk drie kinderen. De zoon van Marc is inmiddels 12 jaar oud en komt niet meer bij hun thuis. Sophia wil daarom dat hij ook niet meer meegaat op vakantie, maar daar is haar partner het niet mee eens… 

Samengesteld gezin

“Marc en ik hebben samen drie kinderen. Ik heb twee dochters, van 9 en 7 jaar oud. Hij heeft een zoon van 12 jaar oud”, begint Sophia haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn stiefzoon logeerde in de weekenden altijd bij ons, maar omdat hij een kamer met mijn dochters moet delen heeft hij besloten om helemaal niet meer te komen”, vertelt ze. Sophia snapt zijn keuze dan ook helemaal. “Hij wordt ouder en wil ruimte, dus ik heb hier helemaal geen problemen mee. Hij moet doen wat het beste voor hem is en ik ga hem niet dwingen om de hele tijd naar mijn huis te komen als hij dat niet wil, maar hij wil hier ook helemaal geen tijd doorbrengen.” Sophia vertelt dat haar stiefzoon al zijn tijd bij zijn oma wil doorbrengen.

Vakantie met gezin

Met de zomer in het vooruitzicht, is Sophia inmiddels al druk bezig met het maken van vakantieplannen. “Ik was van plan om voor het einde van dit jaar een vakantie te boeken”, vertelt ze. Al mocht niet het héle gezin mee van de moeder. “Ik vertelde mijn partner dat ik niet betaalde voor mijn stiefzoon om met ons mee te gaan. Tegen de tijd dat we op vakantie gaan, zou hij amper tijd meer met ons als gezin hebben doorgebracht”, legt ze uit. Sophia merkt dat Marcs zoon haar niet echt mag en het niet leuk vindt om bij haar kinderen te zijn. “Dus ik zit er niet op te wachten om hem een week mee te nemen.”

Driftbui

Die beslissing viel bij Marc echter niet in goede aarde… “Mijn partner kreeg een enorme driftbui”, vertelt ze. Hij was boos omdat Sophia volgens hem alles zelf bepaalt. “Maar in werkelijkheid ben ík degene die voor alles betaalt. Vakantie, kleding, eten, activiteiten, noem maar op”, stelt ze. “Als we op vakantie zijn wil ik genieten en mijn dochters laten genieten, en geen zorgen aan mijn hoofd hebben. En ik wil vooral niet betalen voor iemand die er überhaupt niet wil zijn.” Toch vraagt ze zich af of het de goede keuze was, vooral omdat haar man zo boos is. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/Glittering-Excuse-99.

Lees ook: ‘Mijn vriendin gelooft plotseling niet meer in monogamie’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels