‘Mijn vriendin gelooft plotseling niet meer in monogamie’

'Mijn vriendin gelooft plotseling niet meer in monogamie'

‘Ik wil mijn vriendin terug’

Het zal je maar overkomen: je partner die ineens in allerlei ideologieën begint te geloven, waardoor hij of zij geen monogame relatie meer wil hebben en afziet van het huwelijk. Het huwelijk waarin diegene kortgeleden nog zo heilig geloofde. Het overkomt *Brandan. Op het platform Reddit doet hij zijn verhaal.

Gebrainwasht

Brandan zijn vriendin heeft onlangs een letsel opgelopen op haar werk. Ze heeft hiervoor een schadevergoeding gekregen en een paar maanden verlof om te herstellen. Tot nu toe bracht ze haar dagen door met het binge-watchen van TikTok en begon ze enkele gebruikers met onorthodoxe opvattingen te volgen. Ze is onlangs tot de conclusie gekomen dat ‘monogamie de constructie is van het patriarchaat, ontworpen om de seksuele vrijheid van vrouwen te beperken’ en dat zit Brendan dwars. “Mijn vriendin heeft ook ideeën dat ‘het huwelijk een vorm van slavernij voor vrouwen is.’ Let wel: daarvoor bleef ze me juist lastigvallen over een verloving.”

Reactie

Brandan schrok en liet haar weten dat ze best een open relatie mag hebben, maar niet met hem. Als reactie daarop begon ze te lachen en beweerde dat Brandan ‘zijn mannelijkheid werd bedreigd door de gedachte dat ze zou worden bevredigd door iemand anders.’ Hij is behoorlijk in de war en vroeg zelfs zijn moeder met haar te gaan praten. ”Mijn vriendin had letterlijk overal een antwoord op, ze is een soort expert geworden in deze vreemde filosofie.” Hij sluit zijn post op Reddit radeloos af met: ”Ik wil niet dat mijn relatie eindigt, ik wil gewoon mijn vriendin (in haar normale geest) terug.”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam r/relationship_advice.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pixabay