Stiekem zwanger: ‘Ik gooide mijn pil in de kliko’

pil zwanger kliko

“Lieverd, ik weet dat je er niet op zit te wachten, maar ik ben lekker toch zwanger”

Dolgelukkig was Elle (35) met haar twee jongens. Toch ontbrak er altijd nog iets in haar leven, namelijk: een dochter. Waar haar man echt genoeg had aan twee prachtige zonen van vijf en drie, voelde dit voor Elle toch anders. Haar man vertrouwde Elle en haar anticonceptiepil. Maar kon hij Elle hierin wel vertrouwen?

Het stel was al bijna tien jaar samen.

Zwanger

“Daar stond ik, zwaaiend met de zwangerschapstest”, vertelt Elle aan Kek Mama. De jonge moeder had een tijdje geleden haar pil in de kliko gegooid met de stiekeme hoop ooit in verwachting van een dochter te raken. “Je bent wát? Je was toch aan de pil?”, schreeuwde haar man. Elle probeerde het te gooien op een griepje of een antibiotica in de hoop dat haar man het zou geloven, maar niets was minder waar. Na een paar seconden viel het kwartje en reageerde hij achterdochtig: “Weet je zeker dat dit een ongelukje is?”

Geen vertrouwen

Elle en haar man kennen elkaar door en door. Het feit dat Elle altijd al droomde van een dochter wist haar man, volgens hem paste deze wens precies in het plaatje van ‘per ongeluk zwanger worden’. Elle praatte het zichzelf aan dat het wel goed zou komen als haar man zou zien dat het een meisje wordt. Of dit ging gebeuren? Dat moest het stel nog even afwachten.

Echo

Wat er moest gebeuren, gebeurde uiteraard niet. Tijdens de twintigwekenecho werd duidelijk dat Elles wens niet in vervulling zou gaan. Er verschenen twee onmiskenbare balletjes op het scherm: wéér een jongen. De teleurstelling was van Elles gezicht af te lezen en haar man kon het niet laten om zijn vrouw erop aan te spreken: “Risico van het spelletje”, zei hij.

Twee jaar later

Elle haar man werkt veel, fulltime en lange dagen. Er zit voor Elle niets anders op om fulltime thuis te zitten voor zowel de jongste als de twee oudste jongens die dagelijks naar de basisschool gaan. Met Elle en haar man gaat het goed. Hij voelt zich in het mannenhuishouding als een koning en geniet met volle teugen van zijn drie zoons. Of er nog een vierde komt? Absoluut niet. Haar man weet het in ieder geval zeker en laat dit zeker merken aan Elle. “Oja schat, houd volgende week woensdag even vrij, want dan zetten ze een knip bij me. Werkt stukken beter bij antibiotica”, geeft haar man aan.

Lees ook: Puistjes op je rug kun je verhelpen met deze handige tips

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kek Mama | Beeld: Unsplash