‘Mijn vriendin wil niet meer met me afspreken nu ik een kind heb’

vriendin-afspreken

‘Ze zei dat ik dan maar even een oppas moet regelen’

Bibi* is al jarenlang bevriend met Melanie. Twee jaar geleden is Bibi per ongeluk zwanger geraakt en inmiddels heeft ze een dochtertje. Bibi wil graag met Melanie blijven afspreken, maar zij lijkt dat te vermijden. Een confrontatie is uitgelopen op een flinke ruzie. Bibi weet niet wat ze nu moet doen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Veel minder tijd

“Twee jaar geleden ben ik per ongeluk zwanger geraakt”, begint Bibi haar verhaal. “Gedurende mijn zwangerschap werd mijn vriendengroep steeds een beetje kleiner, omdat ik de eerste was die een kind kreeg. Mijn beste vriendin Melanie bleef echter altijd in beeld. Ze heeft zelf geen kinderen en heeft ook vaak gezegd dat ze het in de toekomst niet ziet gebeuren. Toch kon ze altijd heel leuk omgaan met mijn dochter.” De laatste tijd is er echter een probleem. “Ik ben inmiddels huismoeder en heb een stuk minder tijd om leuke dingen te doen dan eerder”, schrijft Bibi. “Hoewel Melanie en ik bij elkaar in de straat wonen, hebben we elkaar in de afgelopen tijd amper gezien.”

Verwaarloosd

Melanie heeft al een paar keer voorgesteld om koffie te gaan drinken, maar dat is telkens op momenten dat Bibi niet kan. “Ik stel daarom telkens voor dat ze bij mij langskomt om bij te kletsen, maar dat gaat nooit door”, schrijft Bibi. “Ze zegt dan dat ze in de tussentijd al plannen heeft gemaakt. Als ik haar uitnodig om een wijntje te komen drinken, zegt ze dat ze het niet fijn vindt om alcohol te drinken als er een kind in de buurt is. Inmiddels voel ik me door haar verwaarloosd. Het lijkt wel alsof ze bewust dingen regelt waardoor wij elkaar niet kunnen treffen.”

Tegen haar gelogen

Onlangs zag Bibi foto’s van Melanie op social media verschijnen. “Het waren foto’s van een avond waarop ze zogenaamd iets met familie zou gaan doen. Ik had haar uitgenodigd bij mij thuis, maar die uitnodiging had ze geweigerd. Vervolgens is ze met andere vriendinnen naar een club gegaan om stevig te feesten en te drinken. Ik voelde me behoorlijk afgewezen, omdat ze tegen me had gelogen. Ik begon het gevoel te krijgen dat Melanie helemaal niet meer met mij bevriend wil zijn.”

Confrontatie

Laatst kwam Melanie eindelijk een keer naar Bibi’s huis en hebben ze er kort over gepraat. “Ik heb toen verteld wat me dwars zat en ik zei dat ze het eerlijk aan moest geven als ze geen vriendinnen meer wilde zijn. Ze antwoordde dat ze wel tijd met mij wilde doorbrengen, maar dat ze dan niet wilde dat mijn dochter erbij was. Dan had ze niet het gevoel dat ze zichzelf kon zijn, omdat ze bijvoorbeeld niet mocht schelden. Ze zei ‘dat ik dan maar af en toe een oppas moet regelen’. Daar heeft ze echter niets over te zeggen, want hoe ik de zorg voor mijn kind verdeel is mijn eigen ding. Uiteindelijk ben ik behoorlijk boos op haar geworden en heb ik haar weggestuurd. Sindsdien hebben we niet meer met elkaar gepraat. Moet ik nog contact met haar opnemen, of is het beter om het hierbij te laten?” Wat zou jij tegen Bibi zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam No-Youth-6786.

Lees ook: ‘Mijn ex en ik zijn dankzij mijn schoonmoeder uit elkaar gegaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Thiago Cerqueira