‘Mijn zus is boos omdat ik direct na haar mijn zwangerschap bekendmaakte’

zwanger

‘Ze vindt dat ik haar moment heb gestolen’

Anne* is in verwachting van haar tweede kindje. De zus van Anne, Maartje, is in verwachting van haar eerste kindje en maakte haar zwangerschap bekend tijdens een familie-etentje. Direct na Maartje vertelde Anne dat ze ook in verwachting is. Maartje vindt dat Anne had moeten wachten tot een ander moment omdat ze nu de aandacht meteen opeiste. Op Reddit vraagt Anne zich af of ze echt in de fout zit. 

Tweede kindje

“Mijn man en ik proberen al twee en een half jaar zwanger te worden van een tweede kindje. Ik heb twee miskramen gehad, maar we hebben onze familie alleen over de eerste verteld. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik nu 13 weken zwanger ben en keek er enorm naar uit om dat nieuws met mijn familie te delen”, begint Anne haar verhaal.

“Afgelopen vrijdag hadden we een etentje met de familie en we wilden het nieuws daar graag delen. Ik besloot te wachten tot het dessert, zodat we snel konden vertrekken nadat we het iedereen verteld hadden. Het is natuurlijk fantastisch nieuws, maar ik maakte me zorgen om alle emoties die bij mij naar boven zouden komen.”

Aankondiging

Maartje was Anne echter voor. “Meteen nadat we gingen zitten om te eten, kondigde mijn zus aan dat zij en haar vriend hun eerste kind verwachten. Ik was heel blij voor haar en feliciteerde haar, net als de rest van de familie. Toen we allemaal waren bijgekomen van het heugelijke nieuws, wilde ik de kans dat de familie bij elkaar was niet voorbij laten gaan en dacht ik dat het een goede gelegenheid zou zijn om te delen dat ik ook zwanger ben.”

“Onze ouders waren zo blij om twee kleinkinderen te krijgen en ik vind het natuurlijk fantastisch dat mijn kinderen een neefje zouden krijgen om mee te spelen. Hoewel mijn zus blij reageerde, vertrok ze heel snel. Ze bleef niet eens voor het toetje.”

Moment gestolen

De volgende dag besloot Maartje haar zus te bellen. “Ze zei dat ze heel blij voor me was, maar ze vond dat ik iets stoms had gedaan door ‘haar moment’ weg te nemen. Ze wees erop dat dit mijn tweede baby is en toen ik het voor het eerst aankondigde, ik het moment ook met niemand hoefde te ‘delen’. Ik wilde me niet verontschuldigen omdat ik niet het gevoel had dat ik iets verkeerds had gedaan, maar ze beëindigde het telefoongesprek door te zeggen dat ze niet dacht dat ik echt blij voor haar ben. Dat deed me echt pijn.”

“Zo zag ik het echt niet. Ik zag het als het delen van vreugde, niet als het stelen ervan. Eerlijk gezegd denk ik dat ze misschien een beetje hormonaal is. Toch wil ik mijn zus ook begrijpen, maar samen komen we er niet uit. Was het een rotstreek om mijn zwangerschap direct na haar aan te kondigen?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam helomyo.

Lees ook: ‘Mijn vader is niet welkom op mijn bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels