‘Mijn familie wil dat ik mijn zwangerschap verberg voor mijn zus’

zwangerschap familie

‘Mijn moeder riep dat ik m’n zwangerschap in hun gezicht wrijf’

Tara* zit in het derde trimester van haar eerste zwangerschap, en dat brengt nogal wat ongemakken met zich mee. In plaats van ontspanning en felicitaties, krijgt ze bij haar familie vooral een ijskoude behandeling. Zelf begrijpt ze er niks van, en ze vraagt daarom op Reddit hoe ze de situatie moet aanpakken.

Zwangere zussen

Tara legt op Reddit uit dat zij begin deze herfst is uitgerekend. Ze zit dus middenin de voorbereidingen voor de komst van haar kleine spruit. Ook legt ze uit dat haar zus, Evelien, en zwager samen bezig zijn voor nog een kindje. “Zij hebben twee dochters en een paar jaar geleden dachten ze dat ze er klaar mee waren. Hij heeft toen een sterilisatie ondergaan, en zij liet een spiraaltje zetten. Maar vorig jaar hebben ze die ingrepen ongedaan laten maken, want ze wilden toch nog meer kids”, legt Tara uit.

Kil

Dat Tara nu zwanger is, lijkt haar zus zich echter persoonlijk aan te trekken. “Sinds ze weet dat ik zwanger ben, weigert ze met me te spreken of zelfs in dezelfde ruimte te zijn.” Tara schrijft dat haar zus op Moederdag gelukkig wel op kwam dagen bij hun moeder, maar dat Evelien haar straal negeerde. “Mijn moeder zei dat ik het niet over mijn baby moet hebben, niet over mijn zwangerschap, en niet over alles wat ermee te maken heeft”, legt Tara uit.

Ruzie

Een paar dagen geleden waren Tara en Evelien toevallig weer tegelijk bij hun moeder op bezoek. En daar gebeurde het: Tara voelde een flinke trap van binnenuit. “Ik wreef met m’n hand over m’n buik om de pijn te verzachten. Evelien zag dat en ze trok direct een vreemd gezicht terwijl ze verder praatte met haar man. Mijn moeder werd echter kwaad. Ze gaf me op m’n kop omdat ik ‘mijn zwangerschap in het gezicht van zus liep te wrijven'”, schrijft de aanstaande moeder.

Sindsdien is de spanning alleen maar verder opgelopen, legt Tara uit. “Ik word continu gesust of genegeerd door mijn moeder als het over m’n zwangerschap gaat. Ik ben het zat dat ze mijn baby koste wat het kost willen ontwijken. Er heeft zelfs nog niemand gevraagd hoe we haar willen noemen. Ik zit hier met tranen in m’n ogen terwijl ik dit schrijf. Was het dan zo erg dat ik over m’n buik wreef?”

Wat zou jij Tara willen aanraden?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Mysterious-Inside-53.

Lees ook: ‘Ik ben zwanger, maar mijn man dringt aan op een abortus’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels