Uniek: moeder van 1.54 meter bevalt van een eeneiige drieling

drieling

Ze had al vier kinderen er wilde er nog één…

Het klinkt als een bizar verhaal, maar voor de Schotse Mary McCandlish werd het werkelijkheid. Ze beviel van een eeneiige drieling, zónder IVF. De kans op een dergelijke drieling is slechts één op 160.000, een unieke gebeurtenis dus. Een andere unieke bijkomstigheid: de moeder is slechts 1.54 meter lang. De komst van de drieling is dus absoluut een wonder van Moeder Natuur te noemen.

Drie jongetjes

Met haar lengte is de Schotse moeder er niet op gebouw om een drieling te krijgen. Het is dan ook niet waar Mary op hoopte toen ze voor de vijfde keer zwanger raakte, en het is zeker niet wat ze had verwacht. “Ik wilde nog één baby, maar de bevalling was het mooiste moment van mijn leven,” vertelde ze aan The Scottish Daily Record. De drie jongetjes, Thai, Tyler en Tomas, zijn kerngezond ter wereld gekomen middels een keizersnede, iets wat gebruikelijk is bij vrouwen die een meerling verwachten.

Een wonder

Niet geheel verrassend trok de geboorte van de drieling veel bekijks in het ziekenhuis. De operatiekamer stond vol met artsen. “Ik gok dat ze niet vaak de kans hebben om de komst van drie identieke baby’s mee te maken,’’ vertelt Mary. De artsen zelf noemen het ‘een wonder’ dat McCandlish de zwangerschap heeft doorstaan gezien haar lengte. Mary voelde zich per baby die geboren werd ‘lichter worden’. De komt van de drie knulletjes leidde tot tranen bij de aanwezig dokters en verplegers. En dat is niet gek, want Mary heeft iets bijzonders op de wereld gezet! 

Lees ook: Klaar voor je baby? Deze 5 tips kunnen helpen bij een snelle bevalling

Bron: Margriet, Daily Record | Beeld: Pexels