Oogschaduw kiezen: welke kleur past het beste bij jouw ogen?

oogschaduw

Handig om te weten

Met oogschaduw creëer jij een make-uplook die nét even iets specialer is. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar dat kan ook juist de nodige keuzestress opleveren. Ga je subtiel voor één kleur op de ogen of ga je all out met allerlei kleuren of smokey eyes? En dan is er nog de hamvraag: welke kleur past bij mijn ogen? Daarmee gaan wij je op weg helpen! 

Keuzestress

We snappen best dat je spontaan keuzestress krijgt als je op de make-up afdeling staat. Er is ook oneindig veel keuze. Daar gaan wij je mee helpen! Want of je nou groene, blauwe of bruine ogen hebt, er is altijd een passende kleur oogschaduw. De truc zit hem in de het inzetten van complementaire kleuren.

Complementaire kleuren

Een moeilijk woord, maar het eigenlijk heel simpel. Complementaire kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel. Dat betekent: rood en groen, geel en paars, blauw en oranje. Houdt dit systeem dus in je achterhoofd bij het kiezen van een kleur oogschaduw. Bij een koude oogkleur, kun je het best kiezen voor een warme oogschaduw. Bij warme oogkleuren is het net andersom.

Bruine ogen

Als je bruine ogen hebt, dan heb je eigenlijk heel veel geluk! Er zijn ontzettend veel kleuren die goed bij jouw ogen passen. Zelfs opvallende kleuren als groen, paars, blauw en roze kun jij prima hebben. Als je liever voor iets subtielers gaat, dan zijn warme, bruine aardetinten met een oranje ondertoon de beste keuze. Die staan je gegarandeerd prachtig!

Blauwe ogen

Blauw wordt gezien als een ‘koele’ kleur. Daarom passen warme tinten oogschaduw het beste bij jouw ogen. Denk hierbij aan kleuren als bruin, koper, bordeaux, terracotta en oranje. Door deze warme aardetinten zullen jouw blauwe kijkers nóg meer gaan spreken. Heb je liever iets gewaagds? Dan zijn lila, paars of koraal ook een goede optie.

Groene ogen

Heb jij groene kijkers? Dan kun je het beste een oogschaduw kiezen in de kleuren paars, rood en bruin. Die laten je ogen het beste tot hun recht komen. Ook aardingen passen goed bij groene ogen. Met een rode lipstick laat je je ogen er nóg meer uitspringen. Maar let op: een opvallende oogschaduw én een felle lipkleur kan iets te veel van het goede zijn. Leg het accent op één van de twee.

Lees ook: 4 make-uptips om je ogen te laten stralen als je een bril draagt

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash