Van samen swipen tot bladeren in boeken: zo vind jij een leuke babynaam

leuke-babynaam-vinden

Mooi makkelijk!

Je bent in verwachting! Het kan nog even duren voordat je kroost geboren wordt, maar de voorpret mag beginnen. En het bedenken van een geschikte babynaam is daar één leuk onderdeel van. Komen jij en je partner daar niet helemaal uit? Er bestaan verschillende manieren om tot een naam te komen waar je écht achterstaat! 

1. Babynaamboeken

Als toekomstige ouder heb je waarschijnlijk al in een babynaamboek gebladerd. Deze boeken bevatten een hele hoop namen, voor zowel jongens, meisjes en genderneutraal. Heb je geen zin om al die boeken door te spitten? Met de app ‘Babynamen NL’ krijg je een lijst van 2500 meest gekozen babynamen in Nederland. Wellicht staat hier een naam voor jullie kindje bij!

2. Tinder voor babynamen

Naast de datingapp Tinder bestaat er ook een app voor het vinden van babynamen. Swipe samen met je partner langs verschillende namen tot jullie een match hebben. Je vindt de app in de appstore, maar er bestaan ook websites waarmee je dit kunt doen. Bij sommige apps, zoals de ‘Zwitsal Babynamen App’ is het mogelijk om eigenschappen en informatie toe te voegen zodat jullie alleen namen zien die goed bij jullie voorkeur passen.

3. Kijken bij andere geboortekaartjes

Met deze tip sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Een geboortekaartje moet immers ook gemaakt worden, en tijdens het zoeken naar de juiste website kom je een hoop geboortekaartjes tegen. Bekijk ze eens grondig en let ook eens op de naam. Misschien staat-ie hier wel bij!

Niet alleen op geboortekaartjes vind je babynamen, ook op geboorteborden in tuinen. Loop dus eens een blokje om en let op of je nog wat borden voorbij ziet komen.

4. Laat je inspireren door het seizoen

Word je kindje in de lente geboren? Bekijk dan bijvoorbeeld namen die geïnspireerd zijn op bloemen. Of kies voor een maand of seizoen als naam – want zo simpel kan het soms zijn. Namen als June, Roos, of Lente zijn ontzettend populair.

5. Namen in films en series

Je favoriete serie of film bevatten een hoop namen, namen die jij misschien in eerste instantie niet had bedacht als babynaam. Toch komen er een hoop leuke namen voorbij, zoals Phoebe van Friends of Jack van Titanic. Popcorn bij de hand, want hier vind je een overzicht van de leukste namen die geïnspireerd zijn op films en series.

Lees ook: Dit zijn de populairste namen voor baby’s die in februari worden geboren

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: MiniMe.nl, Mamaenzo.nl | Beeld: Pexels