Dit zijn de populairste namen voor baby’s die in februari worden geboren

Verwacht jij deze maand een kleintje? Misschien is jullie beoogde naam wel een heel populaire!

Zwanger zijn is voor de meeste vrouwen erg magisch, maar het is nog magischer als je na een zwangerschap je kindje vasthoudt. Ben jij momenteel hoogzwanger? Dan heb je waarschijnlijk al een naam voor je baby bedacht. Of misschien ook niet. Wij vertellen je welke namen populair zijn voor februari-baby’s. 

Statistieken

Office of National Statistics deelde onlangs welke namen in februari het meest aan kindjes wordt gegeven. Kleine kanttekening: het gaat hierbij om gegevens uit het Verenigd Koninkrijk. Al zal het ons niets verbazen als onderstaande namen ook in Nederland veel voorkomen. Zo is het al jaren een trend om kinderen in Nederland een niet-Hollandse naam te geven.

Veel koninklijke namen

Grappig detail: in het Verenigd Koninkrijk zijn ze zo gek op de koninklijke familie. Je ziet die liefde voor het koningshuis ook terug in kindernamen. Denk bijvoorbeeld aan Charlotte voor een meisje. Natuurlijk naar de dochter van prins William en Kate Middleton. Onder jongens zien we de volgende koningshuis geïnspireerde namen terug: Arthur (tweede naam van prins Wiliam), Harry (natuurlijk afgeleid van prins Harry) en George (het oudste kind van Prins William en Kate Middleton).

Benieuwd naar de complete lijstjes? We delen ze hieronder.

Top 10 populairste meisjesnamen voor februari-baby’s:

Olivia
Amelia
Isla
Ava
Mia
Ivy
Grace
Isabella
Freya
Charlotte

Top 10 populairste jongensnamen voor februari-baby’s:

Arthur
George
Oliver
Noah
Oscar
Muhammad
Harry
Leo
Henry
Charlie

Lees ook: Deze babynamen waren in 2021 het populairst bij Nederlandse ouders

Bron: Her | Beeld: Pexels (Daniel Reche)