8 dingen die opa en oma stiekem denken maar niet zeggen

opa en oma
Dit willen opa en oma stiekem graag zeggen

De meeste opa’s en oma’s zijn dolblij met hun kleinkinderen. Ze hoeven ze niet meer op te voeden, dus de tijd is aangebroken om de kinderen eens lekker te verwennen. Maar, dat betekent niet dat opa en oma geen mening hebben. Uit liefde en uit respect slikken ze deze misschien in, maar dit is wat grootouders écht denken.

Dit zouden opa’s en oma’s nooit hardop zeggen.

1. “Ze hebben chocola gehad. Veel chocola.”

Wij hoeven ze niet meer op te voeden, dus bij opa en oma worden ze lekker verwend. Dat betekent dat we geen nee zeggen tegen een extra stukje chocola, een pakje Fristi en andere zoetigheid. Dat ze staan te stuiteren als papa en mama ze ophalen, is niet ons probleem. Succes ermee!

2. “We willen niet oppassen.”

Meestal komt deze zin eruit als “we zijn niet thuis” of “is goed, hoe laat?” Want oh wat is het lastig om nee te zeggen tegen je kind, maar eigenlijk hebben we geen zin om ieder weekend op te passen. Ook wij hebben een leven!

3. “Ik heb hun huiswerk gemaakt.”

Oftewel, je hebt geprobeerd je kleinkind achter de broek aan te zitten, maar uiteindelijk zat jij rekensommen te maken terwijl hij zat te spelen.

4. “We zijn niet dom.”

Sommige ouders vergeten even dat hun eigen ouders al een keer kinderen hebben grootgebracht en voelen zich dus genoodzaakt om alle veiligheidsregels uit te leggen. Nee, je kind gaat niet zonder toezicht naar buiten. Ja, het traphekje is dicht!

5. “We weten alles over je.”

Kinderen hebben geen filter en vertellen alles. Zoals dat papa en mama vaak ruzie hebben of dat er een nieuwe baby onderweg is. Geloof ons, opa’s en oma’s weten meer dan de meeste ouders denken.

6. “Je kind mag hier alles.”

We laten onze kinderen liever geloven dat de kleinkinderen enigszins regels krijgen, maar iedereen weet dat bij opa en oma alles mag. Een ritje naar de McDonald’s? Prima! Tot laat opblijven? Ach, je bent toch bij opa en oma! Vertellen we niet door aan papa en mama.

7. “We wisten dondersgoed dat dat speelgoed lawaai maakt.”

Speelgoed met geluid, de nachtmerrie van de meeste ouders. Gelukkig heb je hier als opa en oma geen last van, dus kun je met een gerust hart een speelgoedfluit cadeau doen. Sorry kinderen, maar ons kleinkind wordt er blij van!

8. “Ik ben te moe.”

We worden ouder en hebben gewoonweg niet meer de energie voor kleine kinderen. We passen dolgraag een keer op, maar soms zijn we echt te moe om een heel dag met jouw kind op pad te gaan. Regel een andere oppas.

Lees ook: Dit is waarom baby’s met hun armpjes omhoog slapen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Scarymommy | Beeld: Pexels