‘Mijn zus was vergeten mijn trouwtaart op te halen’

bruidstaart

‘Ik wilde vermijden dat dit zou gebeuren’

Sylvia* is onlangs getrouwd. Haar zus Lily zou de bruidstaart ophalen, maar op de dag zelf bleek ze dat niet gedaan te hebben. Het heeft voor een flinke ruzie tussen de twee zussen gezorgd. Sylvia weet niet of ze het goed moet maken en vraagt lezers op Reddit om raad.

Belangrijke opdracht

“Een paar dagen geleden ben ik getrouwd met mijn grote liefde”, begint Sylvia haar verhaal. “Mijn zus Lily zou mijn bruidstaart ophalen en hem naar de zaal brengen. Ik heb haar ook gevraagd of ze getuige wilde zijn, maar dat weigerde ze. Toen ik haar vroeg waarom niet, zei ze dat ze het moeilijk had met haar mentale gezondheid. De taart kon ze echter wel regelen, dus ze zou voor me langs de bakkerij gaan. Het was erg belangrijk dat de taart er al zou zijn wanneer we onze geloften uitspraken, omdat we hem meteen daarna wilden gaan aansnijden.”

Geen spoor

Er ging behoorlijk wat mis tijdens de wedding planning van Sylvia, maar ze had er vertrouwen in dat deze stap goed zou gaan. “Tijdens de ceremonie zag ik Lily en haar man echter nergens. Ik besteedde er niet al te veel aandacht aan, omdat ik me op mijn huwelijk wilde focussen. Misschien waren ze even een luchtje gaan scheppen, dacht ik nog.” De rest van de ceremonie ging goed, maar op het moment dat de rest van het eten werd binnengebracht door de catering was er nog altijd geen spoor van Lily. “Ik heb meerdere keren geprobeerd haar te bellen, maar ze nam niet op. Ik werd er aardig zenuwachtig van. Mijn man wist me te kalmeren en belde de bakkerij. Hij kreeg te horen dat de taart helemaal niet was opgehaald.”

Heel vervelend

Nadat Sylvia’s man verbijsterd had opgehangen, belde Lily terug. “Het klonk alsof ze aan het huilen was”, schrijft Sylvia. “Ze bood meteen haar excuses aan voor de taart en zei dat ze in een ruzie met haar man verzeild was geraakt. Voordat ik kon vragen waar die ruzie over ging, hing ze op.” Sylvia werd er horendol van. “Het klinkt misschien dramatisch, want ‘het is maar een taart’. Ik wilde echter koste wat het kost vermijden dat zoiets zou gebeuren op mijn trouwdag en nu was het toch zo. We moesten het aansnijden van de taart dus uitstellen. Een van de getuigen heeft hem halsoverkop opgehaald.”

Ineens vertrokken

Er gebeurde nog iets vervelends: Sylvia’s moeder ging na de speeches ineens weg. “Ik vroeg haar waarom ze vertrok en ze zei alleen maar dat Lily haar een bericht had gestuurd. Ze ging naar haar toe om de boel in de gaten te houden. Ik kreeg nergens duidelijkheid over. Gelukkig was mijn vader er nog wel om me te steunen.” De rest van de huwelijksdag verliep gelukkig wel soepel.

De volgende dag belde Sylvia Lily om erachter te komen hoe de vork in de steel zat. “Lily werd behoorlijk boos en begon tegen me schelden. Het zorgde ervoor dat ik net zo boos werd. Ik schreeuwde tegen haar dat ik het vreselijk vond dat ze me op zo’n belangrijk moment in m’n leven had laten zitten en niet eens duidelijk had gemaakt waarom. Later kwam ik er pas achter dat Lily’s man in het ziekenhuis lag. Iets zegt me dat ik het goed moet maken, maar ik ben nog altijd woedend. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Sylvia zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawayweddingprep.

Lees ook: ‘Mijn vriend liet me achter nadat ik was geopereerd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kadyn Pierce