Reddingsbrigade tipt: zo raak je je kind niet kwijt op het strand

strand

Zo blijft een dagje aan het water leuk voor iedereen

Gezinnen trekken er massaal op uit om wat zonnestraaltjes te vangen aan het water. Heerlijk zonnebaden terwijl de kids zich vermaken in het water en spelen in het zand. Het lijkt zo leuk, maar de sfeer kan omslaan als je je kind kwijtraakt. Het gebeurt nog te vaak en daarom geeft de Reddingsbrigade enkele tips om te voorkomen dat je je kind kwijtraakt.

Aan LindaNieuws vertelt Kees Buis van de Reddingsbrigade wat je kunt doen om je kind niet kwijt te raken op het strand.

Houd je kind continu in de gaten

We snappen dat je zelf ook lekker wilt ontspannen aan het strand, maar je kind is je eerste prioriteit. Kees waarschuwt dat je altijd bij je kind moet blijven en niet moet denken ‘Ik kijk straks wel even’. Volgens de lifeguard ben je je kind dan zo uit het oog verloren.

Geef je kind een polsbandje

“De reddingsbrigade heeft gratis polsbandjes die je gewoon kunt ophalen. Daar schijf je je 06-nummer op zodat we je snel kunnen bereiken”, raadt Kees ouders aan. Aan LindaNieuws vertelt hij dat dit erg nuttig is, aangezien kinderen vaak niet meer weten wat ze moeten zeggen als ze hun ouders kwijt zijn.

Laat je kind niet alleen het water ingaan

Het enthousiasme van kinderen neemt het over als ze het water zien. Ze denken wellicht dat ze recht het water inlopen, maar vaak lopen ze schuin het water in. Voor ze het weten zijn ze vergeten waar hun ouders precies liggen. Ook daar waarschuwt Kees voor. Volgens hem vinden kleine kinderen het erg lastig om dingen te herkennen.

Weet wat je kind draagt

Raak je je kind toch kwijt? Dan wil de reddingsbridge als eerste van jou weten wat je kind draagt, zodat ze hem of haar kunnen herkennen. Onthoud daarom goed hoe de badkleding van je kleine eruitziet.

Lees ook: Zó leer je je kinderen dat ze nooit met vreemden mee mogen gaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: Pixabay