Vader is bloedeerlijk: ‘Ik vertelde mijn zoon dat hij de reden is dat we gaan scheiden’

vader zoon scheiden

‘Misschien moest hij het gewoon een keertje horen’

Arnold* en zijn vrouw waren dolgelukkig toen hun zoon werd geboren. De opvoeding van de jongen leidde echter tot laaiende ruzies en de ouders besloten een punt achter hun huwelijk te zetten. De reden daarvoor stak Arnold niet onder stoelen of banken: ‘Ik gaf mijn zoon de schuld.’

Jeugdliefdes

“Mijn vrouw en ik zijn al samen vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten op de middelbare school,” begint Arnold zijn openhartige verhaal op het forum Reddit. “Tijdens onze studiejaren hadden we een lange afstandsrelatie en bleven we trouw aan elkaar. Ik dacht echt dat we onafscheidelijk waren. Maar sinds de geboorte van onze zoon 12 jaar geleden is alles drastisch veranderd.”

Ruzie over de opvoeding

De zoon van Arnold worstelt met gedragsproblemen, iets waar beide ouders het erg moeilijk mee hebben. “Hij raakt altijd in de problemen op school en weigert naar mij of mijn vrouw te luisteren,” legt Arnold uit. “Daardoor kregen mijn vrouw en ik ruzie over hoe we hem moesten opvoeden, bijvoorbeeld of we hem moesten laten gaan of juist harder moesten aanpakken. Hierdoor is er een steeds grotere kloof tussen ons twee ontstaan. We vlogen elkaar steeds vaker in de haren en het werd duidelijk dat ons huwelijk geen stand zou houden.”

Gescheiden ouders

Arnold maakte samen met zijn echtgenote de moeilijke beslissing om een scheiding aan te vragen. Zijn zoon heeft het daar zwaar mee. “Mijn zoontje kon niet stoppen met huilen toen ik het vertelde en hij vond het oneerlijk. Ik snap helemaal dat het voor kinderen heel moeilijk is om gescheiden ouders te hebben, maar zijn gedrag loopt nu volledig uit de hand. Mijn zoon brengt nu veel tijd bij mij door en ik krijg te maken met zijn woede-aanvallen.”

Opgebiecht

Op een gegeven moment kon Arnold zich niet langer inhouden tegenover zijn zoon. “Hij vroeg of mijn vrouw en ik weer bij elkaar zouden komen, maar ik vertelde dat daar geen sprake van was. Daarop begon mijn zoon weer te huilen.” De maat is dan vol voor de vader: “Ik raakte geïrriteerd en flapte eruit ‘Weet je waarom we gaan scheiden? We waren gelukkig voordat jij geboren werd, maar jij raakt altijd in de problemen. Je hebt het helemaal aan jezelf te danken.’”

Excuses aanbieden

Arnolds zoon is enorm geschrokken door deze beschuldiging. De vader bood direct zijn excuses aan. Toch is Arnold opgelucht dat de waarheid heeft verteld: “Sinds dat gesprek is mijn zoon veel rustiger en gedraagt hij zich beter, ook bij mijn ex. Misschien was het verkeerd van mij om hem de schuld van onze scheiding te geven, maar misschien was het ook iets dat hij gewoon moest horen.” Denk jij dat Arnold goed gehandeld heeft in deze situatie?

*Arnold is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit deelt hij zijn verhaal onder de naam CopyConnect106

Lees ook: Ouders voor het blok gezet: ‘Onze dochters hebben hun bruiloft op dezelfde dag gepland’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels