Man vertelt: ‘Mijn vrouw deed een zwangerschapstest in het bijzijn van onze dochter’

zwangerschapstest dochter

‘Ik vind onze 10-jarige dochter veel te jong om blootgesteld te worden aan zoiets’

Na een zwangerschapstest vertelt Ben* aan zijn vrouw dat hij het oneens is met haar opvoedingsmethoden. Zo vindt hij dat zijn 10-jarige dochter nooit bij de test had mogen zijn. “Ik denk dat het een heel slechte beslissing was.”

Tweede zwangerschapstest

“Mijn vrouw deed laatst een zwangerschapstest en kreeg een heel licht positieve streepje. Ze was er vrij zeker van dat ze zwanger was, omdat ze ook al last had van de typische symptomen. Voor de zekerheid wilde ze een paar dagen later een tweede test doen”, zo laat Ben weten op het forum Reddit.

Samen met dochter

“Later kwam ik erachter dat mijn vrouw onze 10-jarige dochter had gevraagd om bij de tweede test te zijn. Dat wist ik pas toen ze mij vertelde dat ze volgens de test inderdaad zwanger was. Ik vertelde mijn vrouw dat ik het niet eens was met deze opvoedingskeuze. Onze dochter is nog veel te jong op blootgesteld te worden aan zulke dingen, en helemaal van zó dichtbij”, vervolgt de vader.

‘Heel slechte beslissing’

Ben is vooral verbaasd dat zijn vrouw en dochter dit samen hebben gedaan. “Ik heb nog nooit gehoord van een dochter die bij de zwangerschapstest van haar moeder is. Ook had mijn vrouw het eerst aan mij moeten vragen. Ik vind niet dat dit een besluit was dat ze in haar eentje had moeten nemen. Naar mijn mening was dit een heel slechte beslissing.”

Sterkere band

Bens vrouw heeft haar weerwoord klaar. “Volgens mijn vrouw versterkte deze ervaring juist haar band met onze dochter. Ook zag ze het als een kans om met onze dochter te praten over het vrouwelijk lichaam, zwangerschap en voortplanting. Mijn vrouw vindt dat ik mijn excuses aan moet bieden voor mijn uitspraak over haar ouderschapskeuzes, maar daar ben ik het niet mee eens.” Op het forum hoopt Ben te horen of mensen het met hem eens zijn. “Wie van ons zit hier fout, mijn vrouw of ik?” Wat vind jij?

*Ben is niet de echte naam van de man. Op Reddit deelt hij zijn verhaal onder de naam GloomyBread5596.

Lees ook: Dilemma: ‘Mijn man plaatst mijn stiefdochter boven onze kinderen

Bron: Reddit | Beeld: Pexels