Pluizig haar na het douchen? Zo kun je dat verhelpen

pluizig haar

Ruil de haardroger eens in voor een t-shirt, klinkt het advies van deze topkapper

Een natuurlijke look is dé haartrend van dit najaar. Lijkt zo makkelijk, maar wat als je natuurlijke haarstijl vooral omschreven kan worden als ‘een grote bos pluis’? Kapper Luke Hersheson, die onder anderen Alexa Chung, Victoria Beckham en Kate Middleton in de kappersstoel heeft zitten, geeft raad.

Natuurlijke look

Nadat we het wekenlang zonder kappers moesten stellen en weinig redenen hadden om ons op te doffen, is de natuurlijke haarstijl weer helemaal terug. Maar die ongewassen lokken uit de thuiswerkperiode ruilen we nu toch liever om voor een verzorgder kapsel. Zónder pluis, als het even kan.

Geen haardroger

Volgens Hersheson kunnen we de meeste styling tools in ieder geval links laten liggen: “We zien een duidelijke opmars van haar dat aan de lucht gedroogd is. Daarnaast omarmen veel vrouwen opnieuw hun eigen haarstijl en textuur. Beach waves die in de plooi gelegd zijn door stylingapparaten zijn passé. De nieuwe look mag zo natuurlijk mogelijk zijn”, meldt de sterrenkapper volgens HLN. En dat is goed nieuws voor je lokken. Want niet alleen kan de hitte van een föhn je haar beschadigen, ook kan de warme lucht een vettere hoofdhuid veroorzaken.

Vergeet de handdoek

Je haar aan de lucht laten drogen én pluisvrij houden is nog wel een hele kunst. “Een veelgemaakte fout is dat mensen rondlopen met haar dat te nat is, of dat ze er te hard in wrijven met een handdoek. Wat ook vaak gebeurt, is dat mensen uit de douche komen en hun lokken meteen in een handdoek draaien. Tegen de tijd dat ze de handdoek afdoen, is het haar al aan het pluizen”, legt Hersheson uit.

‘Ploppen’ met een t-shirt

Hoe het dan wel moet? ‘Ploppen’, luidt het antwoord. En nee, wij hadden ook nog nooit van deze techniek gehoord, maar het is dé tip van de topkapper tegen pluizig haar. Kam na het douchen je haren heel voorzichtig. Draai dan je lokken in een t-shirt in plaats van in een handdoek. Laat ‘m ongeveer 20 minuten zitten. Een t-shirt absorbeert minder vocht dan een dikke handdoek. Dit geeft je haren een zijdezachte en pluisvrije uitstraling. Probeer jij het na de volgende douchebeurt?

Lees ook: Last van haaruitval? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Bron: HLN | Beeld: Pexels