Vrouw twijfelt over relatie: ‘Ik heb mijn man bij de kliniek laten staan’

man vrouw kliniek

‘Ik zei dat ik helemaal paranoïde van hem word’

Edith* is zwanger van manlief Peter. Maar om nou te zeggen dat het stel in ‘blijde’ verwachting is? Helaas wordt Peter steeds controlerender en Edith kan maar moeilijk met zijn gedrag omgaan. Dit escaleert wanneer ze haar man bij een kliniek laat staan. Op Reddit vraagt ze nu om advies: zat zij fout, of is Peter hier het probleem?

Blijde verwachting?

Edith en Peter zijn nu drie jaar samen. “Hij was voor mij ook al getrouwd, maar is van zijn ex gescheiden omdat ze geen kinderen kon krijgen”, schrijft Edith op het forum Reddit. “Sinds ik zwanger ben is Peters gedrag compleet omgeslagen. Hij is geobsedeerd met alles in de gaten houden wat ik doe. Hij heeft een lijst gemaakt van wat ik wel en niet mag doen – niet autorijden, bepaalde dingen niet eten, niet op hakken lopen, niet naar bepaalde shows kijken, niet mijn familie zien, niet werken.” Natuurlijk is zwanger zijn geen makkie en Edith legt uit dat ze sowieso al uitgeput is. “Maar hij maakt het tien keer erger.”

Voorgevoel

Peters gedrag gaat van kwaad tot erger, en het kwam gisteren tot een confrontatie, schrijft Edith. “Hij maakte me om 07.00 uur wakker en zei dat we naar de dokter moesten”, deelt ze. “Ik vroeg waarom – ik voelde me niet ziek, maar hij zei dat hij een voorgevoel had en dat ik mijn werk moest afzeggen om met hem naar de kliniek te gaan”, deelt Edith. Ondanks haar bezwaren, belt Peter persoonlijk met Ediths baas om haar ziek te melden voor de dag. “Ik was sprakeloos, maar besloot het maar gewoon gedaan te krijgen.” Onderweg naar de dokter blijft Peter haar maar verwijten maken over dingen die ze de vorige avond had gedaan die een probleem hadden kunnen veroorzaken. Maar eenmaal bij de kliniek aangekomen, blijkt er niks aan de hand. “De dokter bleef hem vertellen dat er geen enkel probleem was, maar hij bleef eisen dat ze opnieuw zou kijken – en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw.”

Ruzie

Edith is er uiteindelijk helemaal klaar mee. “Ik heb mijn tas gepakt en heb hem laten staan ruziën met de arts terwijl ik naar huis reed”, deelt ze op Reddit. Wanneer Peter uiteindelijk ook thuiskomt, is hij woedend: “Hij begon tegen me te schreeuwen dat ik middenin mijn ‘onderzoek’ was vertrokken en dat ik hem gestrand had achtergelaten bij de kliniek.” Ook Edith kan niet langer de schone schijn ophouden: “Ik ontplofte dat ik zijn obsessie niet meer aankon en dat zijn paranoia míj paranoïde maakte. Mijn sociale leven, mentale en fysieke gezondheid lijden eronder.” Peter ziet het echter anders: “Volgens hem was hij puur gericht op het welzijn van ons kindje en was ik het probleem. Ik zou agressief en onverantwoordelijk zijn richting hem én ons kindje. Hij noemde me een slechte moeder terwijl ons kindje er nog niet eens is”, sluit Edith haar bericht af.

En nu twijfelt ze: gaat Peter te ver met zijn gedrag, of moet ze dankbaar zijn voor zo’n betrokken man?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam NoraRodriquez26.

Lees ook: Zwangere vrouw: ‘Mijn verloofde verlaat me als ik de baby niet houd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash