Vrouw vertelt: ‘Ik vertrouw mijn schoonmoeder niet met mijn kind’

babynamen q

Ze wil haar niet meer als oppas voor haar zoon

Sandra* is twaalf jaar samen met haar man en heeft altijd een prima relatie gehad met haar schoonmoeder. Maar sinds ze zwanger raakte is deze verhouding flink veranderd. Steeds vaker krijgt ze een vervelend gevoel bij de manier waarop haar schoonmoeder zich gedraagt als het om haar zoon gaat. Op het platform Reddit doet ze haar verhaal. 

Fulltime-oppas

“Toen ik zes maanden zwanger was, belde mijn schoonmoeder op met naar haar mening heugelijk nieuws”, begint Sandra haar verhaal. “Ze deelde me mee dat ze met vervroegd pensioen ging om fulltime op mijn toen nog ongeboren zoon te passen.” Sandra kreeg het Spaans benauwd van deze mededeling en heeft haar vervolgens gelijk duidelijk gemaakt dat dit absoluut niet nodig was. “Ik heb zelf immers een flexibele baan, wat ervoor zorgt dat ik veel bij de baby kan zijn.” Ze voegt eraan toe dat haar eigen moeder een tijd lang fulltime op de dochter van haar zus heeft gepast en dit heeft hun relatie niet veel goeds gedaan.

Ongevraagde adviezen

Inmiddels is Sandra’s schoonmoeder gepensioneerd en past ze sinds drie maanden één à twee dagen per week op haar kleinzoon. “In die drie maanden heb ik haar verschillende keren met Max in haar armen, in slaap betrapt. De momenten dat ze hem wèl in de hiervoor bestemde wieg legde voor zijn dutjes, zijn op één hand te tellen.” Ook heeft haar schoonmoeder lak aan het door Sandra zorgvuldig opgestelde voedingsschema van Max. Ze geeft constant ongevraagde adviezen, die bovendien vaak als onveilig bestempeld kunnen worden. De laatste druppel was dan ook wel toen ze haar kleinzoon COVID gaf, omdat ze dacht niet meer besmettelijk te zijn.

Vertrouwenskwestie

Sandra durft haar zoon niet meer met een gerust hart bij haar schoonmoeder achter te laten. “Ik wil niet alleen dat ze nooit meer op hem past, ik wil eigenlijk dat ze hem met geen vinger meer aanraakt”, biecht ze op. “Naar mijn mening moet mijn man, haar zoon, het gesprek met mijn schoonmoeder aangaan. Het probleem is alleen dat hij communicatief niet heel sterk is en daarnaast durft hij niet goed tegen zijn moeder in te gaan.”

Hoe zou jij dit aanpakken als je Sandra was?

Sandra is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name Fickle-Can-5306

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil een vergoeding omdat ze op onze zoon gaat passen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels