‘Ze kondigde haar zwangerschap op een onhandige manier aan’

zwangerschap

‘Ze weet dat wij al jaren zonder succes bezig zijn’

Sanne* en haar man Frank proberen al jaren in verwachting te raken, zonder resultaat. Tijdens een etentje met familie kondigt Sannes zus Lily ineens aan dat ze zwanger is. Dat schiet bij Frank in het verkeerde keelgat. Sanne snapt niet dat haar zus geen rekening heeft gehouden met hun situatie en dus leidt het tot ruzie. Op Reddit vraagt Sanne lezers om raad.

Heel verdrietig

“Mijn man Frank en ik proberen al vijf jaar in verwachting te raken”, begint Sanne haar verhaal. “We hebben verschillende behandelingen geprobeerd, maar niets werkt. Zelf ben ik er behoorlijk verdrietig over, maar Franks verdriet is nog vele malen erger. Hij droomt er altijd al van om vader te worden, maar het lijkt erop dat dat niet op een natuurlijke manier gaat lukken. Iedere keer dat iemand in zijn omgeving het over kinderen heeft, raakt hij van streek. Mijn familieleden weten dat allemaal en proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan.”

Zwangerschapsaankondiging

Sanne heeft een oudere zus genaamd Lily. “Een paar dagen geleden waren we bij mijn ouders thuis voor een diner met de hele familie. Ineens stond Lily op en vertelde ze dolblij dat ze zwanger is. Iedereen reageerde heel vrolijk en begon hen te feliciteren. Ik keek naar Frank en zag dat hij versteend was. Hij stond op, schoof zijn stoel naar achteren en liep boos weg. Ik liep naar Lily en zei tegen haar dat ze dit niet zo had moeten doen en dat ze rekening had moeten houden met Franks gevoelens.”

Veel ellende

Lily schoot meteen in de verdediging. “Ze zei dat het niet haar probleem was dat Frank het onderwerp vervelend vindt. Ook zei ze dat zij en haar man de hele tijd het gevoel hebben alsof ze bij Frank op eieren moeten lopen en dat ze daar klaar mee zijn. Ik noemde haar egoïstisch, zij zei dat Frank haar vreugde had verpest door een scène te schoppen. Ik zei dat ze deze aankondiging niet bij onze ouders thuis had moeten doen, omdat dat een hoop ellende had gescheeld.”

Excuses aanbieden?

Na de ruzie zei Sannes moeder dat ze beter naar huis kon gaan, dus is ze met Frank vertrokken. “Later belden ze ons op om te zeggen dat we onze excuses aan Lily en haar man moeten aanbieden. We hebben hun speciale moment verpest, vonden ze. Frank en ik zijn enorm beledigd en voelen ons heel rot. Iets waar wij al jaren mee bezig zijn, lukt bij een ander zomaar. Dat is toch niet eerlijk? Ik weet niet of ik mijn excuses wel aan wil bieden.” Wat zou jij Sanne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwawannouncement.

Lees ook: ‘Ik voel me niet meer aangetrokken tot mijn man’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Madhuri Mohite